Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > > Kriminalforsorgen åbner for første gang pop-up skole i et fængsel

Kriminalforsorgen åbner for første gang pop-up skole i et fængsel

Dec 06, 2023

Kriminalforsorgen åbner en ny pop-up skole i Vestre Fængsel i København. Det er første gang, at der bliver åbnet en skole i et fængsel.

Eleverne kommer tæt på virkeligheden fra første dag, når de begynder på deres uddannelse til fængselsbetjente, transportbetjente og værkmestre den 1. april næste år.

Her åbner kriminalforsorgen nemlig en ny pop-up skole i Danmarks største arresthus – Vestre Fængsel.

”Fængselsbetjente har min dybeste respekt, og i mine øjne udfører de en af de vigtigste funktioner i vores samfund: De er hver dag med til at sikre danskernes tryghed og sikkerhed samtidig med, at de hjælper de indsatte i retning mod et bedre liv uden kriminalitet. Jeg håber, at den nye pop-up skole – i tillæg til løn under uddannelse og mange andre gode tiltag på området – kan være med til at tiltrække endnu flere til faget, så vores dygtige fængselsbetjente kan få nogle flere kolleger. Det er der hårdt brug for, blandt andet i Vestre Fængsel,” siger justitsminister Peter Hummelgaard.

Det er første gang, kriminalforsorgen åbner en skole i en institution, og det ser direktør i kriminalforsorgen Ina Eliasen meget frem til.

”Det bliver utrolig spændende at se, hvad det kommer til at betyde, at nye elever nu får mulighed for at tage hele deres uddannelse på et så særligt sted som Vestre Fængsel. Alle fra københavnsområdet, der gerne vil være fængselsbetjent, transportbetjent eller værkmester, kommer nu til at kunne uddanne sig i nærområdet. Vi ved fra andre steder i landet, at det har en kæmpe betydning for, om man tager skridtet og søger ind”, siger Ina Eliasen.

Skolen etableres som en såkaldt pop-up skole, hvor der som udgangspunkt kun optages ét hold elever, hvorefter uddannelsen rykker videre til en ny lokation. Skolen i Vestre Fængsel er den fjerde skole, som kriminalforsorgen åbner efter pop-up-skolekonceptet. Pop-up skolerne er en del af flerårsaftalen for kriminalforsorgen, der blev indgået i december 2021.

Ansøgningsfristerne til optag på fængselsbetjent-, transportbetjent- og værkmesteruddannelsen i Vestre Fængsel er den 15. januar 2024.

Kriminalforsorgen har i 2022-23 udvidet antallet af skoler fra to til syv byer og driver nu permanente skoler i Birkerød, Nykøbing Falster og Møgelkær (v. Horsens) samt pop-up skoler i Odense, Esbjerg, Køge og snart også i Vestre Fængsel i København.

Kriminalforsorgen har massivt fokus på at rekruttere og fastholde flere fængselsbetjente, hvilket betyder, at der foruden at udvide antallet af skoler også blandt andet er indført en ny merituddannelse og fuld løn under uddannelsen.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail