Gå til indhold

Nyheder

Tags

Sortering

Justitsministeren fejrer nyuddannede fængselsbetjente

Maj 30, 2024

Alle årets nyuddannede fængselsbetjente, transportbetjente og værkmestre bliver fejret samme dag på skolerne i Birkerød og Møgelkær ved Horsens. Justitsminister Peter Hummelgaard deltager i Birkerød, hvor han vil overrække eksamensbeviser sammen med kriminalforsorgens direktør Ina Eliasen.

Tusindvis af børn har forældre i fængsel – nyt materiale skal hjælpe

Maj 28, 2024

I Danmark er der konstant omkring 4.000 børn med forældre i fængsel. Nyt informationsmateriale til blandt andet lærere og pædagoger skal være med til at sikre, at børnene får bedre støtte.

Kosovos parlament godkender traktat og baner vejen for, at etablering af fængsel kan gå i gang

Maj 23, 2024

Traktaten mellem Danmark og Kosovo er nu godkendt i Parlamentet i Kosovo. Dermed kan den nu sættes i kraft, og klargøring af fængslet kan gå i gang. Afsoningen i Kosovo skal ske efter danske regler og inden for rammerne af Danmarks internationale forpligtelser, hvorfor fængslet skal tilpasses danske standarder.

Rift om puljemidler til kriminalitetsforebyggende projekter – se modtagerne her

Maj 16, 2024

Mentorordning, studiestøtte, gældsrådgivning og et leg&bevægelses-projekt til børn af indsatte – modtagerne af kriminalforsorgens civilsamfundspulje er fundet.

Tæsk og trusler – fængselsbetjente gør op med fordomme

Apr 22, 2024

Mange har en forestilling om, hvad en fængselsbetjent laver. Nogle af dem er meget dramatiske og kommer fra film og tv-serier. Men fiktionens verden er langt fra virkelighedens, og en ny kampagne gør nu op med fordommene.

Kriminalforsorgen bygger nyt fængsel i Viborg Kommune

Apr 12, 2024

Et nyt fængsel med 400 pladser og lige så mange ansatte skal placeres i Viborg Kommune. Nu begynder arbejdet med at finde en konkret placering.

Justitsministeren byder elever velkommen på ny pop-up skole i Vestre Fængsel

Apr 04, 2024

Det første hold elever er netop begyndt på den nye pop-up skole i Vestre Fængsel i København. Det er første gang, kriminalforsorgen åbner skole inden for murene, og nu lægger justitsministeren vejen forbi.

Kriminalforsorgen målretter indsats mod partnerdrab og partnervold

Mar 22, 2024

Kriminalforsorgen vil med nyt behandlingsprogram forebygge partnerdrab og partnervold. Manglende gennemførelse af den nye behandling vil få negativ betydning for muligheden for prøveløsladelse.

Falske sms’er fra kriminalforsorgen i omløb

Mar 12, 2024

Der er falske sms’er i omløb fra svindlere, som udgiver sig for at være fra kriminalforsorgen.

Nyt forebyggelses- og mæglerkorps skal styrke arbejdsmiljøet i kriminalforsorgen

Feb 12, 2024

Et nyt forebyggelses- og mæglerkorps skal bidrage til at forbedre sammenhængskraften i institutionerne og styrke arbejdsmiljøet for alle medarbejdere i tæt samspil med det eksisterende psykologkorps.