Gå til indhold

Nyheder

Tags

Sortering

Kriminalforsorgen åbner for første gang pop-up skole i et fængsel

Dec 06, 2023

Kriminalforsorgen åbner en ny pop-up skole i Vestre Fængsel i København. Det er første gang, at der bliver åbnet en skole i et fængsel.

Pulje til kriminalitetsforebyggende projekter er offentliggjort

Dec 01, 2023

Som en del af kriminalforsorgens flerårsaftale 2022-25 etableres en pulje, der skal understøtte kriminalitetsforebyggende projekter. Puljen er offentliggjort og forventes at åbne for ansøgninger 1. januar 2024.

Højeste antal udenlandske indsatte overført til afsoning i deres hjemlande

Nov 28, 2023

Rekordmange udenlandske indsatte i danske fængsler er i år overført til deres hjemlande, hvor de skal afsone resten af deres dom. Der er indtil videre i år overført 42 afsonere, som tilsammen har op til 160 års fængselsstraf tilbage af afsoningen, og det giver tiltrængt plads i danske fængsler.

Gummitandbørster indført i arrester og fængsler

Nov 23, 2023

For at minimere risikoen for voldelige overfald og selvskade i danske arrester og fængsler er der indført mulighed for at indkøbe gummi- og plastikgenstande.

Ny vejledning om kønsminoriteter i fængsler og arresthuse

Nov 17, 2023

Kriminalforsorgen har udarbejdet en ny vejledning, der skal klæde personalet på til at tage imod kønsminoriteter i kriminalforsorgens institutioner.

Ryk direkte i fængsel på Kulturnatten

Okt 09, 2023

Nytorv Fængsel åbner portene på Kulturnatten fredag den 13. oktober og giver gæsterne et unikt indblik i alt det, som foregår bag murerne hos kriminalforsorgen.

Justitsministeren tager første spadestik til landets største fængsel

Sep 28, 2023

Sdr. Omme Fængsel udvides med 200 ekstra pladser, så det samlet får 422 pladser og dermed bliver landets største fængsel for afsonere.

Justitsministeren rekrutterer nye fængselsbetjente

Sep 22, 2023

Den 25. september slår justitsminister Peter Hummelgaard og kriminalforsorgens direktør dørene op for kriminalforsorgens rekrutteringslastbil og lukker borgerne ind bag murene med VR og en virkelighedstro fængselscelle.

Kom med i fængsel – nye videoer viser, hvordan virkelighedens fængselsbetjent arbejder

Sep 19, 2023

Kriminalforsorgen tager nu utraditionelle metoder i brug for at give danskerne et mere nuanceret og virkelighedsnært billede af fængselsbetjentenes arbejde.

Socialrådgiver, sergent eller ambulanceredder – ny merituddannelse giver flere mulighed for at blive fængselsbetjent

Sep 18, 2023

Kriminalforsorgen etablerer en merituddannelse for fængselsbetjentelever. Ansøgere med relevante uddannelser vil kunne skære op til 10 måneder af uddannelsen.