Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Karriere > Betjentuddannelsen

Betjentuddannelsen

To fængselsbetjente på en gang

Tre faggrupper er helt særegne for Kriminalforsorgen, og derfor uddanner vi dem selv: Fængselsbetjente, transportbetjente og værkmestre:

  • Fængselsbetjentene står for på den ene side at opretholde kontrol og sikkerhed, på den anden side at støtte og motivere indsatte til at leve en kriminalitetsfri tilværelse. Fængselsbetjentene medvirker til at udvikle og opretholde et godt institutions- og afsoningsmiljø.
  • Transportbetjentene står for arrestanttransporter, f.eks. mellem arrester og retsmøder eller hvis en indsat skal til behandling på sygehus. Transportbetjentene kan også indgå i bevogtningsopgaver.
  • Værkmestrene står for driften af Kriminalforsorgens produktion og værksteder samt for driften og vedligeholdelsen af Kriminalforsorgens bygninger og anlæg. De fungerer som arbejdsledere og vejledere for de indsatte, der er i beskæftigelse i fængslet.

Vil du være betjent? Få mere information på blivfængselsbetjent.dk

Læs mere om optagelse på uddannelserne på vores rekrutteringshjemmeside, som du kommer til ved at klikke på pilen.

Læs mere
Tre smilende betjente går ned ad en gang

Uddannelsescentret i Birkerød er Kriminalforsorgens uddannelsescenter på Sjælland. Uddannelsescentret er beliggende i det naturskønne Rude Skov, øst for Birkerød.

Læs mere

Uddannelsescentret i Møgelkær er Kriminalforsorgens uddannelsescenter i Jylland. Uddannelsescentret ligger i smukke omgivelser, syd for Horsens.

Uddannelsescentret ligger ved siden af Møgelkær Fængsel, hvilket giver skolen helt unikke og autentiske rammer for uddannelsen.

Læs mere
Uddannelsescentret i Møgelkær set fra oven

Uddannelsescentret i Nykøbing Falster er beliggende i Falsters største by, som er et naturligt centrum for Lolland, Falster og Sydsjælland. Uddannelsescentret er en del af et campus, hvor VUC, Absalon og Zealand også holder til. Som elev befinder man sig i et attraktivt studiemiljø med mange andre studerende.

Skolen ligger en halv times kørsel fra Storstrøm Fængsel, som er det nærmest beliggende praktiksted.

Læs mere
Indgangen til Uddannelsescentret i Nykøbing Falster