Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Karriere

Karriere

Kriminalforsorgen er en arbejdsplads med varierede arbejdsopgaver og gode muligheder for udvikling. Vi har institutioner i hele landet og af mange typer – fra lukkede fængsler til tilsynskontorer. Vores opgaver går fra kontrol til hjælp og støtte.

Kriminalforsorgen er en arbejdsplads i udvikling og under stadig forandring. Det betyder, at dine udviklingsmuligheder er gode. Som ansat her både kan og skal du løbende udvikle dine kompetencer og færdigheder gennem kurser og nye arbejdsopgaver.

Vi er cirka 4.400 ansatte fordelt på 85 arbejdspladser over hele landet. 47 procent er kvinder, 53 procent er mænd. De fleste er fængselsbetjente, men opgaven kunne ikke løses uden lærere, socialrådgivere, værkmestre, jurister og mange andre. I fællesskab løser vi en vigtig samfundsopgave, og alle ansatte er med til at gøre en positiv forskel.

Vores mål er at give de dømte inspiration og vilje til forandring. Det kræver folk, der kan motivere, har overskud og kan sætte sig i respekt. Vi leder efter de få, der kan blive blandt de bedste.

Kompetenceudvikling

I kriminalforsorgen har efteruddannelse og kompetenceudvikling høj prioritet, og uddannelses- og udviklingsønsker tages op i den årlige MUS-samtale. Vi forstår kompetenceudvikling bredt, og forløbene kan bestå af alt fra job- eller institutionsbytte til at studere et fag på et universitet.

Nogle uddannelsesforløb organiserer vi selv via kriminalforsorgens uddannelsescenter i Birkerød (UCB). Andre kurser og uddannelsesforløb foregår i samarbejde med lokale partnere som VUC eller AMU-centre eller hos eksterne kursusarrangører.

Vi er omkring 4400 medarbejdere – de fleste er fængselsbetjente, men også rigtig mange andre faggrupper er vigtige for, at vi kan udføre vores opgave.

Læs mere
Fængselsbetjent ser sig i spejlet

Tre faggrupper er helt særegne for kriminalforsorgen, og derfor uddanner vi dem selv. Det drejer sig om fængselsbetjente, transportbetjente og værkmestre. For alle uddannelser gælder, at man får løn under uddannelse og er sikret job bagefter.

Læs mere
Tre smilende betjente går ned ad en gang

Lærer, håndværker, sygeplejerske, jurist eller økonom – vi har brug for ansatte med mange forskellige uddannelser og erfaringer. Find dit næste job hos os!

Læs mere
Medarbejdere til et møde