Gå til indhold

En støtte og hjælp i en presset hverdag

Aug 24, 2018

To nyetablerede forstærkningshold er vej ud på deres første opgaver i fængsler og arresthuse: At hjælpe kollegerne, når tingene brænder på, og de har brug for ekstra hjælp og støtte.

Et af forstærkningsholdene får base på Enner Mark Fængsel. Et af forstærkningsholdene får base på Enner Mark Fængsel.

To nyetablerede forstærkningshold er vej ud på deres første opgaver i fængsler og arresthuse: At hjælpe kollegerne, når tingene brænder på, og de har brug for ekstra hjælp og støtte.

Ærmerne er smøget op, og de 30 nye forstærkningsbetjente er klar til at rykke ud og være en hjælp og en støtte for kollegernes tryghed og sikkerhed.

Forstærkningsholdene er erfarne fængselsbetjente fra hele landet, der er delt op i et vest- og et østhold, som har base i henholdsvis Enner Mark Fængsel og i Vestre Fængsel. Basen er deres tilholdssted, men i dagligdagen skal de være ude i fængsler og arresthuse i hele landet og støtte op om kollegernes sikkerhed og tryghed.

Betjentene skal kunne håndtere at blive sendt ud til afdelinger, hvor de kun skal være i kort tid. Det kan være afdelinger, hvor der er problemer med de indsatte, hvor arbejdsmiljøet ikke er i top, eller andre udfordringer gør, at der er brug for hjælp til at klare dagligdagen igen.

Gode til at aflæse situationen
Derfor skal de være gode til hurtigt at aflæse, hvad problemet er, og kunne spørge ind til, hvad der er på spil. De skal kunne gå ind på en afdeling som en ekstra ressource og samtidig være en autoritet. Både i forhold til de indsatte på de afdelinger, de kommer ud til, og i forhold til de kolleger, der er der, så de kan være en reel hjælp.

”Jeg er spændt på at komme ud og være med til at styrke sikkerheden og bidrage til arbejdsglæde. Jeg håber, at vi kommer til at gøre en forskel,” siger en af betjentene.

I denne uge skal de til Enner Mark Fængsel, Herstedvester Fængsel, Vestre Fængsel, Horserød Fængsel, Nyborg Fængsel og Hobro Arrest. Opgaverne er forskellige. En vanskelig indsat, problemer med bander, visitationsopgaver og en enkelt opgave, som betjentene først får oplyst, når de kommer frem.

”På en fængselsafdeling er der perioder, hvor det hele bare kan blive for meget. Det kan være en konkret voldsepisode, en periode med mange konflikter eller en hård tone på afdelingen generelt, som slider på personalet. Med vores nye flerårsaftale har vi nu fået to forstærkningshold, hvorfra erfarne fængselsbetjente med kort varsel kan rykke ind på afdelingen og tage trykket af situationen, så det faste personale får luft til at komme ovenpå igen. Vi tror på, at det kan gøre en stor forskel for vores personales trivsel og tryghed i hverdagen,” siger Thorkild Fogde, direktør i kriminalforsorgen.

Forstærkningsholdene er en del af den flerårsaftale, som regeringen indgik med S og DF den 28. november 2017 om en moderne og stærk kriminalforsorg.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail