Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Udvidelse af besøg til indsatte

Udvidelse af besøg til indsatte

Maj 22, 2020

Fra den 26. maj 2020 udvider kriminalforsorgen adgangen til uoverværet besøg fra nære pårørende.

Fra den 26. maj 2020 udvider kriminalforsorgen adgangen til uoverværet besøg fra nære pårørende.

Indsatte med mindreårige børn og indsatte i aldersgruppen 15-17 år fik fra den 18. maj 2020 igen mulighed for besøg.

Den 20. maj 2020 blev Folketingets partier enige om at udvide genåbningens fase 2. Det følger af aftalen, at retningslinjerne for besøgs- og aktivitetsrestriktioner i kriminalforsorgens institutioner afvikles eller tilrettes, i det omfang det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Kriminalforsorgen udvider fra den 26. maj 2020 adgangen til besøg af nære pårørende til alle indsatte i arrester, fængsler og pensioner – bortset fra arrestanter, der er underlagt besøgs- og brevkontrol, samt indsatte i 14 dages karantæne.

”Jeg er glad for, at vi nu kan udvide adgangen til besøg, så flere indsatte får mulighed for at få besøg af deres nære pårørende. Vi begynder nu at nærme os mere almindelige rammer for besøg, og det ved vi, at mange indsatte og pårørende har set frem til. Det vil fortsat ske på en kontrolleret og sundhedsfaglig forsvarlig måde,” siger fg. direktør for kriminalforsorgen Lykke Sørensen.

Det forventes, at der til at starte med kan komme mange anmodninger om besøg fra nære pårørende. Derfor kan der, alt efter de lokale forhold, opstå behov for at begrænse hyppighed og varighed af besøgene.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail