Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Overfald på fængselsbetjent

Overfald på fængselsbetjent

Jun 23, 2018

Kriminalforsorgen skruer yderligere op for sikkerheden efter overfald på en betjent fredag aften.

Overfaldet fredag aften fandt sted på Vestre Fængsel i København. Overfaldet fredag aften fandt sted på Vestre Fængsel i København.

Kriminalforsorgen skruer yderligere op for sikkerheden efter overfald på en betjent fredag aften.

Der har fredag aften været endnu et overfald på en fængselsbetjent. Overfaldet skete på Vestre Fængsel.

“Alt tyder på endnu et planlagt LTF-relateret overfald på en fængselsbetjent. Betjenten har det efter omstændighederne ok, men er naturligvis rystet over episoden,” siger kriminalforsorgens sikkerhedschef, Lars Rau Brysting og fortsætter:

“Det er fuldstændig uacceptabelt, at vores personale bliver overfaldet. Derfor skruer vi nu yderligere op for sikkerheden med foranstaltninger, der blandt andet skal gennemgå og medvirke til, at der ikke er effekter hos hverken LTF’ere eller i øvrigt på bandeafdelingerne, der kan benyttes som slagvåben. Samtidig skærpes fokus på ind- og udlukning af blandt andet LTF’ere for at imødegå mulige overfald. Der ses samtidig på forholdsordrer og bemanding i konkrete institutioner.”

Kriminalforsorgen sætter ved overfald ind med sanktioner overfor den indsatte. Afhængig af den konkrete situation kan det f.eks. være flytning til en anden afdeling og udelukkelse fra samvær med andre indsatte. Kriminalforsorgen politianmelder konsekvent overfald på personalet.

Som led i flerårsaftalen for kriminalforsorgen er arbejdet med at etablere to nye forstærkningshold, der skal kunne rykke ud til fængsler med akutte behov, i fuld gang. Dertil skabes mulighed for øget sektionering med færre indsatte på samme afdeling, ligesom kriminalforsorgen arbejder på at styrke bandeafdelingerne med 40 ekstra fængselsbetjente.

Der arbejdes desuden i øjeblikket med en generel styrkelse af kriminalforsorgens sikkerheds- og efterretningsorganisation, som skal imødegå de ændringer i trusselsbilledet, som blandt andet de bandekriminelle skaber i fængslerne.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail