Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Nye GPS-fodlænker til indsatte med bandetilknytning

Nye GPS-fodlænker til indsatte med bandetilknytning

Mar 27, 2018

Kan GPS-fodlænker hjælpe fængslerne med at holde snor i indsatte med bandetilknytning og fortælle, om de overholder deres udgangsvilkår? Kriminalforsorgen tester.

​2.387 personer iførte sig en fodlænke i 2016. ​2.387 personer iførte sig en fodlænke i 2016.

Kan GPS-fodlænker hjælpe fængslerne med at holde snor i indsatte med bandetilknytning og afsløre, om de overholder deres udgangsvilkår? Kriminalforsorgen tester.

Den 5. april lancerer Kriminalforsorgen et nyt forsøg med GPS-fodlænker i Enner Mark, Nyborg og Storstrøm Fængsel.

Det nye GPS-forsøg skal undersøge, om fodlænker med GPS giver bedre mulighed for at sikre, at indsatte med rocker- og bandetilknytning overholder vilkårene, når de er på uledsaget udgang eller bliver prøveløsladt.

Forsøget, der i første omgang løber i et år, er en del af regeringens Bandepakke III. GPS-sporingen gør fængslerne i stand til bedre at kontrollere, om rocker-og bandemedlemmer overholder de vilkår, der begrænser deres færden. Det gælder for eksempel vilkåret om ikke at opholde sig på tilholdssteder for rocker- og bandemedlemmer.

Data skal give overblikket
Ved hjælp af en fodlænke og en medfølgende særlig telefon bliver det registreret, hvor den indsatte befinder sig under hele udgangen. Data fra GPS-systemet vil efter udgangen kunne hjælpe personalet til at vurdere, om vilkårene er overholdt.

Chef for Koncern Klientsagsbehandling, Gitte Møller Larsen, har store forventninger til forsøget:

“Det er et spændende projekt, hvor personalet i de tre fængsler får mulighed for at være med til at afprøve nye værktøjer og sætte deres præg på forsøget”.

Nye opgaver
Forsøget indebærer nye opgaver for personalet i de tre fængsler, som skal lære at montere fodlænkerne og håndtere teknikken. Nogle har allerede været på kursus i den nye ordning, mens flere vil blive uddannet i løbet af de kommende måneder.

I Nyborg Fængsel ser de frem til forsøget, som har været ventet i spænding:

“Det bliver spændende at se, hvordan de forskellige personalegrupper skal samarbejde om de nye opgaver, og selvfølgelig hvordan de indsatte modtager den nye ordning”, siger Karin Svingholm Bergholdt, Enhedsleder i Nyborg Fængsel.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail