Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Ny kampagne skal skaffe flere fængselsbetjente

Ny kampagne skal skaffe flere fængselsbetjente

Apr 19, 2021

Der er brug for flere fængselsbetjente i Danmark. Derfor tager kriminalforsorgen utraditionelle metoder i brug, når der mandag den 19. april 2021 skydes en ny kampagne i gang, som skal få flere til at søge ind på uddannelserne som fængsels- og transportbetjent. Kampagnen giver indblik i en ellers lukket verden.

Der er brug for flere fængselsbetjente i Danmark. Derfor tager kriminalforsorgen utraditionelle metoder i brug, når der mandag den 19. april 2021 skydes en ny kampagne i gang, som skal få flere til at søge ind på uddannelserne som fængsels- og transportbetjent. Kampagnen giver indblik i en ellers lukket verden.

Flere indsatte, længere straffe, pladsmangel og for få betjente betyder, at der lige nu løbes ekstra stærkt i de danske fængsler og arrester. Derfor har vi brug for flere fængselsbetjente og transportbetjente.

”Vi har i kriminalforsorgen så mange dygtige medarbejdere, som hver dag går på arbejde for at gøre en forskel på et område, der er afgørende vigtigt for vores samfund. Derfor glæder jeg mig også til, at kampagnen skydes i gang, så vi kan vise omverdenen, hvad en karriere i kriminalforsorgen kan byde på, og at vi forhåbentlig kan få flere dygtige fængsels- og transportbetjente på vores institutioner”, siger Ina Eliasen, direktør i kriminalforsorgen.

Derfor skydes der mandag den 19. april 2021 en ny kampagne i gang, som skal få flere til at søge ind på uddannelserne som fængsels- og transportbetjent. Kampagnen giver mulighed for at prøve kræfter med jobbet bl.a. via et interaktivt univers, spil og online-samtaler med fængselsbetjente. En række personer kendt fra andre sammenhænge skal desuden prøve kræfter med jobbet og uddannelsen som fængselsbetjent, hvor de vil blive kastet ud i en række spændende prøvelser og facetter af jobbet i uniformen.

Et alsidigt og udfordrende job
Hverdagen som fængselsbetjent og transportbetjent er udfordrende. Det kræver kvinder og mænd, der både er psykisk og fysisk robuste, og som har evnen og lysten til at skabe rammerne for et liv uden kriminalitet.

”Man behøver naturligvis ikke at være tidligere OL-deltager for at kunne klare den fysiske optagelsesprøve. Men som fængsels- eller transportbetjent skal man kunne så utrolig meget andet og meget mere end at låse døre op og i, og vi kan se, at ellers gode kandidater ikke altid har den form, der skal til. Det er derfor en af de ting, vi sætter fokus på i kampagnen,” fortæller Mette Adamsen, chef for Koncern Uddannelse.

”Med kampagnen vil vi gerne åbne kriminalforsorgen op for omverdenen og give et balanceret og faktuelt billede af den alsidighed, som jobbet og uddannelsen kræver og rummer – fra håndfast håndtering af sikkerhed til en lang række kriminalitetsforebyggende opgaver. Som fængselsbetjent og transportbetjent skal du være i stand til at vægte forskellige forhold i en spids situation og træffe de rigtige beslutninger. Det er langt fra ligetil altid,” fortsætter hun.

Fængselsforbundets formand, Bo Yde Sørensen, støtter op om den nye kampagne:

”Vi tørster efter arbejdskraft, så jeg hilser enhver rekrutteringsindsats velkommen. Jeg synes, kampagnen viser et nuanceret billede af jobbet. Det ser rigtigt godt ud. Det er noget, der ligner virkeligheden og som giver stof til eftertanke. Jeg håber, den vil ramme plet og tiltrække mange nye kollegaer,” siger han.

Gennemfører man uddannelsen, er man garanteret et job i kriminalforsorgen. På www.blivfaengselsbetjent.dk kan man læse om, hvordan man søger ind på uddannelsen.


Om kampagnen

  • Kampagnen giver mulighed for at prøve kræfter med jobbet via et interaktivt univers og online-samtaler med fængselsbetjente.
  • www.enverdenindenfor.dk kan du teste dig selv og afprøve autentiske scenarier fra jobbet som fængselsbetjent. Det er et spil, hvor du kan forsøge at gennemføre virkelige scenarier og teste din dømmekraft som fængselsbetjent.
  • En række personer kendt fra andre sammenhænge skal prøve kræfter med jobbet og uddannelsen som fængselsbetjent, hvor de vil blive kastet ud i en række spændende prøvelser og facetter af jobbet i uniformen herunder konflikthåndtering, fysisk test, visitation af celle med narkohunde og samtaler med indsatte.

Om jobbet og uddannelsen som fængselsbetjent

  • Jobbet som fængselsbetjent giver en hverdag med mange forskellige opgaver og udfordringer.
  • Fængselsbetjenten skal balancere mellem kontrol, sikkerhed og tryghed på den ene side, og resocialisering, det vil sige at støtte og motivere indsatte, på den anden side.
  • Jobbet kræver psykisk og fysisk robusthed, og derfor bliver der stillet store krav – både før, under og efter uddannelsen.
  • Uddannelsen tager tre år og veksler mellem skoleundervisning på uddannelsescentrene i enten Møgelkær eller Birkerød samt praktik på et tjenestested. Desuden er der i praktikperioden otte uger med virksomhedsforlagt undervisning.
  • Uddannelsen har både en teoretisk del med fag som jura, psykologi, pædagogik, kommunikation og konflikthåndtering og en praktisk del, som består af fysisk træning og praksis på en af de mange forskellige institutioner landet over.
  • Gennemfører man uddannelsen som fængselsbetjent, er man garanteret ansættelse som tjenestemand i kriminalforsorgen.
  • Læs mere om jobbet og uddannelsen som fængselsbetjent på www.blivfaengselsbetjent.dk. Her kan man også læse mere om jobbet og uddannelsen til transportbetjent.

Kriminalforsorgen

Kriminalforsorgen skaber tryghed i samfundet ved at fuldbyrde straffe og begrænse kriminalitet. Kriminalforsorgen sikrer, at domstolenes afgørelser og domme føres ud i livet. Gennem kriminalitetsforebyggende indsatser, skaber vi rammerne for, at de domfældte og arrestanter, der vil, kan få et liv uden kriminalitet. Samtidig reagerer vi konsekvent, når domfældte vender fællesskabet ryggen og udfordrer sikkerheden. Det skaber tryghed – både inden for murene og i samfundet.

I kriminalforsorgen er der ca. 4.400 medarbejdere. Lidt over halvdelen er fængselsbetjente.

Læs mere om kriminalforsorgen på www.kriminalforsorgen.dk

Yderligere oplysninger
Kriminalforsorgens pressetelefon, 72 55 41 41.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail