Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Ny kampagne skal skaffe flere fængselsbetjente

Ny kampagne skal skaffe flere fængselsbetjente

Apr 08, 2019

Der mangler fængselsbetjente i Danmark. Derfor skyder Kriminalforsorgen i dag en ny kampagne i gang, som skal få flere til at søge ind på uddannelsen som fængselsbetjent. For første gang er det også muligt at søge ind på det nye uddannelsessted i Jylland, som åbner til august.

Det tidligere Møgelkær Fængsel i Østjylland bliver fra 1. august rammen om fængselbetjentsuddannelsen i Jylland. Det tidligere Møgelkær Fængsel i Østjylland bliver fra 1. august rammen om fængselbetjentsuddannelsen i Jylland.

Der mangler fængselsbetjente i Danmark. Derfor skyder kriminalforsorgen i dag en ny kampagne i gang, som skal få flere til at søge ind på uddannelsen som fængselsbetjent. For første gang er det også muligt at søge ind på det nye uddannelsessted i Jylland, som åbner til august.

Der er kommet flere indsatte, og samtidig er der ældre fængselsbetjente, som stopper. Det betyder, at der er behov for flere fængselsbetjente til de danske fængsler og arresthuse. Derfor skyder kriminalforsorgen i dag en ny kampagne i gang, som skal få flere til at søge ind på uddannelsen inden den 6. maj, hvor der er ansøgningsfrist.

”Vi har et stærkt korps af dygtige fængselsbetjente, som hver eneste dag gør et vigtigt og kæmpestort stykke arbejde for at føre domstolenes domme ud i livet og hjælpe mennesker videre til et liv uden kriminalitet. Men det er ingen hemmelighed, at vi løber rigtigt stærkt i øjeblikket. Derfor har vi brug for flere og friske kræfter,” siger kriminalforsorgens uddannelseschef Anne Bunimowicz. Hun fortsætter:

”Jobbet som fængselsbetjent kræver mange forskellige kompetencer, og vi er ikke kun på udkig efter én bestemt profil. Vi har brug for både mænd, kvinder, unge og erfarne mennesker. Det handler meget om, hvem man er som menneske, og at man ønsker at gøre en forskel. Men vi stiller store krav under uddannelsen og i jobbet. Så det kan godt betale sig at sætte sig lidt ind i, hvad det kræver f.eks. rent fysisk, inden man søger.”

Nyt uddannelsessted i Vestdanmark åbner til august
Til august bliver Kriminalforsorgens nye uddannelsessted i Møgelkær i Hedensted Kommune taget i brug. Det giver nye og bedre muligheder for at blive uddannet til fængselsbetjent, hvis man bor i Jylland eller på Fyn.

”Vi har nogle fantastiske uddannelsesmuligheder i Birkerød, som vi fortsætter med, men vi har mærket en stor efterspørgsel på også at kunne uddanne sig i Vestdanmark. Derfor glæder vi os rigtigt meget til at byde det første hold elever velkommen i Møgelkær til august, og vi håber, at det nye uddannelsessted kan få endnu flere til at søge ind på uddannelsen som fængselsbetjent,” slutter Anne Bunimowicz.

Kom til orienteringsaften 30. april
Hvis du vil vide mere om jobbet og uddannelsen til fængselsbetjent, så kom til orienteringsaften på Uddannelsescenter Møgelkær tirsdag den 30. april kl. 17:00-20:00. Alle er velkomne.

I løbet af aftenen vil der være mulighed for at høre mere om uddannelsen til og arbejdet som fængselsbetjent, møde nogle af medarbejderne og få en fornemmelse af den verden, der udfolder sig inden for murene.

Adressen er:
Møgelkærvej 15
7130 Juelsminde

Orienteringsmødet bliver afholdt i fængslets kirke.

Tilmeld dig her

Yderligere oplysninger for pressen: Kriminalforsorgens pressetelefon, 7255 4141.

Fakta

Om jobbet og uddannelsen som fængselsbetjent

  • Jobbet som fængselsbetjent giver en hverdag med mange forskellige opgaver og udfordringer.
  • Fængselsbetjenten skal balancere mellem kontrol, sikkerhed og tryghed på den ene side, og resocialisering, det vil sige at støtte og motivere indsatte, på den anden side.
  • Jobbet kræver psykisk og fysisk robusthed, og derfor bliver der stillet store krav – både før, under og efter uddannelsen.
  • Uddannelsen tager tre år og veksler mellem skoleundervisning på uddannelsescenteret i Birkerød og praktik på et tjenestested. Desuden er der i praktikperioden otte uger med undervisning.
  • Uddannelsen har både en teoretisk del med fag som jura, psykologi, pædagogik, kommunikation og konflikthåndtering og en praktisk del, som består af fysisk træning og praksis på en af de mange forskellige institutioner landet over.
  • Gennemfører man uddannelsen som fængselsbetjent, er man garanteret ansættelse som tjenestemand i Kriminalforsorgen.

Læs mere om jobbet og uddannelsen som fængselsbetjent på www.blivfaengselsbetjent.dk. Her kan man også læse mere om jobbet og uddannelsen til transportbetjent.

Kriminalforsorgen – gør en meningsfuld forskel for mennesker og samfund

  • Kriminalforsorgen begrænser kriminalitet og skaber tryghed i samfundet. Det har vi tilfælles med de andre myndigheder i retssystemet, det vil sige politi, anklagemyndighed og domstole.
  • Vi sikrer, at domstolenes domme bliver ført ud i livet. Det sker med respekt for de dømtes borger- og menneskerettigheder.
  • Vi er mere end fængsler og arresthuse: Vi laver kriminalitetsforebyggende arbejde, fører tilsyn med dømte på fri fod og sætter dømte i fodlænke.
  • Vi giver de dømte tilbud om uddannelse og personlig udvikling, så de ikke falder tilbage til i kriminalitet. Det skaber tryghed i samfundet.
  • I Kriminalforsorgen er vi ca. 4.300 medarbejdere. Lidt over halvdelen er fængselsbetjente.

Læse mere om Kriminalforsorgen på www.kriminalforsorgen.dk

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail