Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Møgelkær Fængsel bliver ny uddannelsesafdeling

Møgelkær Fængsel bliver ny uddannelsesafdeling

Feb 22, 2019

Allerede i efteråret 2019 forventes de første elever at starte på fængselsbetjentuddannelsen i Vestdanmark, når det tidligere Møgelkær Fængsel åbner som ny uddannelsesafdeling.

De kommende elever på fængselsbetjentuddannelsen i Vestdanmark får virkelighedsnære faciliteter i Møgelkær. De kommende elever på fængselsbetjentuddannelsen i Vestdanmark får virkelighedsnære faciliteter i Møgelkær.

Allerede i efteråret 2019 forventes de første elever at starte på fængselsbetjentuddannelsen i Vestdanmark, når det tidligere Møgelkær Fængsel åbner som ny uddannelsesafdeling.

I øjeblikket oplever kriminalforsorgen mangel på fængselsbetjente. For at øge optaget af fængselsbetjentelever blev det i efteråret besluttet, at der fremover også skal uddannes fængselsbetjente i Vestdanmark for at tiltrække flere elever til uddannelsen. Det skal den nye uddannelsesafdeling i det tidligere Møgelkær Fængsel være med til at sikre.

“Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med etableringen af den nye uddannelsesafdeling. Der er en masse ting, der skal falde på plads inden efteråret, men med Møgelkær som ramme for den nye uddannelsesafdeling, får vi mulighed for at komme hurtigt i gang og tilbyde de kommende elever en uddannelse med virkelighedsnære faciliteter,” siger uddannelseschef Anne Bunimowicz.

Faciliteterne i Møgelkær betyder, at den nye uddannelsesinstitution vil kunne etableres hurtigt. Der skal arbejdes stærkt, men hvis tingene går som planlagt, forventes det, at de første fængselsbetjente vil kunne starte på uddannelsen i Vestdanmark allerede i løbet af efteråret 2019. Der er plads til omkring 50 studerende årligt i den nye uddannelsesafdeling.

Uddannelsesafdelingen i Møgelkær kommer til at høre under Uddannelsescentret i Birkerød. Der vil meget snart blive ansat en daglig uddannelsesleder, der skal være med til at sikre, at elever på begge sider af Storbælt bliver tilbudt en uddannelse af høj kvalitet.

Beslutningen om at etablere en ny uddannelsesafdeling i Vestdanmark blev truffet af regeringen sammen med Dansk Folkeparti i forbindelse med finanslovsforhandlingerne i efteråret 2018.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail