Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Chikane mod fængselsbetjente helt uacceptabelt

Chikane mod fængselsbetjente helt uacceptabelt

Apr 11, 2017

To episoder med chikane af fængselsbetjente i deres fritid er meldt til politiet

To episoder med chikane af fængselsbetjente i deres fritid er meldt til politiet

Fængselsbetjente skal kunne passe deres arbejde uden at blive generet i deres fritid. Kriminalforsorgen ser derfor med stor alvor på to episoder i de seneste døgn, hvor fængselsbetjente fra Nyborg Fængsel har oplevet ubehageligheder på deres private bopæle.

Natten til mandag fik en fængselsbetjent sin private postkasse ødelagt, og i nat fik en anden fængselsbetjent kastet en sten på sin rude. Begge episoder er anmeldt til Fyns Politi, som nu efterforsker hændelserne. Af hensyn til politiets efterforskning kan Kriminalforsorgen ikke kommentere på de enkelte hændelser i detaljer. Det er også for tidligt at sige, hvem der kan stå bag episoderne, og hvad motivet i givet fald kan være.

Med to episoder i træk kan det imidlertid ikke udelukkes, at der kan være en forbindelse til de to fængselsbetjentes arbejde.

Sikkerhedschef Lars Brysting fra Kriminalforsorgen siger:

”Det er helt uacceptabelt, hvis fængselsbetjente chikaneres i deres fritid på grund af deres arbejde. Vi har et særligt beredskab i Kriminalforsorgen, når sådanne episoder indtræffer, og det indebærer både et tæt samarbejde med Rigspolitiet og med det lokale politi – i det her tilfælde Fyns Politi.

Ud over den konkrete politimæssige efterforskning af episoderne omfatter vores samarbejde både forebyggende foranstaltninger og en bredere efterforsknings- og efterretningsmæssig koordination. Det betyder, at vi overvåger trusselsniveauet på området løbende, så vi kan beskytte vores ansatte så godt som muligt. Vi følger derfor også i øjeblikket situationen meget nøje på både lokalt og landsdækkende niveau.”

Politiinspektør Lisbeth Fried fra Fyns Politi siger:

”Det siger sig selv, at offentligt ansatte skal kunne passe deres arbejde uden at blive chikaneret i fritiden. Det gælder, uanset om det er politibetjente, fængselsbetjente eller andre. Vi ser derfor med stor alvor på sager om arbejdsrelateret chikane, og vi giver anmeldelserne høj prioritet.”

Af hensyn til politiets efterforskning og de pågældende medarbejdere har Kriminalforsorgen ikke yderligere kommentarer for indeværende. Kriminalforsorgen samarbejder i øvrigt tæt med Fængselsforbundet om medarbejdernes sikkerhed.

Henvendelser fra pressen kan ske til Kriminalforsorgens pressetelefon på 7255 4144.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail