Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Karriere > Jobområder > Transportbetjent

Transportbetjent

Transportbetjent foran transportbil

Kriminalforsorgen står for størstedelen af arrestanttransporter – det vil sige transporten af varetægtsfængslede til retsmøder og lignende. Dette udføres af transportbetjente, en selvstændig uddannelse på to år.

Som transportbetjent løfter man en vigtig samfundsopgave og er bindeled mellem fængsel og omverden. I et tæt samarbejde med fængselsbetjente, politi og øvrige myndigheder er man ansvarlig for at skabe sikkerhed og tryghed. Ud over transportopgaverne skal man kunne løse ordens- og sikkerhedsmæssige opgaver inden for murene som f.eks. adgangskontrol, visitationer og lignende sikkerhedsmæssige opgaver, hvor det bliver nødvendigt.

Når du har arbejdet et år som transportbetjent i Kriminalforsorgen, kan du videreuddanne dig til fængselsbetjent på kun ét år.

Vil du høre mere om jobbet og uddannelsen, så besøg www.blivfaengselsbetjent.dk. Her kan du bl.a. se interviews med om transportopgaven, læse om vores optagelsesproces, se vores “Spørgsmål & Svar” og tilmelde dig vores arrangementer.

Uddannelsesordninger

Uddannelsesordning for elever, der er optaget på uddannelsen til transportbetjent før 31.12.2022.
Uddannelsesordning for elever, der er optaget på uddannelsen til transportbetjent efter 01.01.2023.