Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Vridsløselille Fængsel sættes til salg

Vridsløselille Fængsel sættes til salg

Apr 01, 2019

Kriminalforsorgen overdrager Vridsløselille Fængsel til det statslige aktieselskab Freja Ejendomme. Det gamle fængsel fra 1859 er derfor til salg.

Vridsløselille Fængsel blev bygget i 1859. Vridsløselille Fængsel blev bygget i 1859.

Kriminalforsorgen overdrager Vridsløselille Fængsel til det statslige aktieselskab Freja Ejendomme. Det gamle fængsel fra 1859 er derfor til salg.

Det gamle fængsel, som blandt andet er kendt fra Erik Ballings film om Olsen Banden, dækker ikke længere kriminalforsorgens behov.

Det har kriminalforsorgen sammen med Justitsministeriet vurderet, og derfor har regeringen besluttet, at fængslet 1. april skal overdrages til Freja Ejendomme A/S med henblik på at sælge det.

Ud over Vridsløselille Fængsel bliver arresthusene i Tønder og Hjørring også overdraget til det statslige aktieselskab.

Modernisering af kriminalforsorgen
Overdragelserne af fængslet og arresterne er et led i en større modernisering af kriminalforsorgen, siger direktør Thorkild Fogde:

”Vi står over for en modernisering af vores fængsler, hvor vi bl.a. arbejder på at få lukket de gamle arresthuse. Sidste år fik vi det topsikrede Storstrøm Fængsel, og det kommende år skal vi bygge et stort moderne arresthus i Københavnsområdet. Vridsløselille Fængsel er fra en anden tid, og det er en god beslutning, at den gamle fængselsgrund nu kan få mulighed for at skabe liv i lokalsamfundet.”

Selvom Vridsløselille Fængsel fremover ikke længere tilhører kriminalforsorgen, vil dele af fængslet dog blive anvendt til uddannelse af transportbetjente indtil udgangen af maj måned 2019.

Vridsløselilles historie
Vridsløselille Fængsel blev bygget i 1859, men blev i 2017 erstattet af det topmoderne Storstrøm Fængsel på Falster. Vridsløselille Fængsel har i perioden januar 2016 til 1. februar 2018 fungeret som institution for frihedsberøvede asylansøgere mv. Samtidig har fængslet været i beredskab til modtagekapacitet i tilfælde af en øget tilstrømning af migranter til Danmark.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail