Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Vridsløselille Fængsel lægges i dvale

Vridsløselille Fængsel lægges i dvale

Jan 23, 2018

På grund af et lavt belæg i Vridsløselille Fængsel lægges fængslet fra den 1. februar 2018 i dvale. Kriminalforsorgen vil i stedet tage andre – og billigere – pladser i brug til at huse frihedsberøvede afviste asylansøgere.

På grund af et lavt belæg i Vridsløselille Fængsel lægges fængslet fra den 1. februar 2018 i dvale. Kriminalforsorgen vil i stedet tage andre – og billigere – pladser i brug til at huse frihedsberøvede afviste asylansøgere.

Siden begyndelsen af 2016 har Vridsløselille Fængsel fungeret som institution for asylansøgere, der er frihedsberøvede efter udlændingeloven, fordi de ikke kan få asyl og skal sendes ud af landet. Samtidig har fængslet fungeret som beredskab i tilfælde af en øget tilstrømning af migranter til Danmark.

Gennem længere tid har der imidlertid ikke siddet ret mange personer i det 150 år gamle fængsel, og det betyder, at der bruges uforholdsmæssigt store ressourcer på driften af fængslet.

Det bliver der nu lavet om på. Fra den 1. februar 2018 lægges Vridsløselille Fængsel ”i dvale”, i den forstand at det står tomt, men kan tages i brug, i tilfælde af at Danmark igen skulle opleve en stor tilstrømning af migranter.

De omkring 40 nuværende frihedsberøvede afviste asylansøgere i Vridsløselille Fængsel flyttes til ledige pladser i Udlændingecenter Ellebæk, der allerede i dag huser frihedsberøvede asylansøgere, og til Nykøbing Falster Arrest. Samtidig vil hovedparten af medarbejderne i Vridsløselille Fængsel skulle gøre tjeneste i det nye Storstrøm Fængsel på Falster, som åbnede den 30. oktober 2017, og som afløser Vridsløselille som fængsel. Når Storstrøm Fængsel er i fuld drift, vil det rumme 250 indsatte og beskæftige ca. 200 ansatte.

Justitsministeriet er på nuværende tidspunkt og i samarbejde med andre relevante myndigheder ved at analysere på, om Vridsløselille Fængsel fremover fortsat skal være en del af beredskabskapaciteten i tilfælde af en øget tilstrømning af migranter til Danmark, eller om fængslet kan afhændes helt.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail