Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > , , , > Visse ansatte i kriminalforsorgen kan nu testes for COVID-19

Visse ansatte i kriminalforsorgen kan nu testes for COVID-19

Apr 01, 2020

Visse ansatte i kriminalforsorgen med lette symptomer på COVID-19 kan nu blive testet for smitte. Samtidig fortsætter test af indsatte – otte er testet, hvoraf fortsat en er testet positiv.

Visse ansatte i kriminalforsorgen med lette symptomer på COVID-19 kan nu blive testet for smitte. Samtidig fortsætter test af indsatte – otte er testet, hvoraf fortsat en er testet positiv.

Det er besluttet, at visse ansatte – fængsels- og transportbetjente samt sundhedspersonalet – efter en særlig procedure kan blive testet for smitte med COVID-19. Det er kun medarbejdere, der har lette symptomer på COVID-19, som kan blive testet efter proceduren. Testen foretages med henblik på, at medarbejderen kan gå på arbejde, hvis testen er negativ.

”Jeg er meget glad for, at vi nu har fået mulighed for at få testet nogle ansatte for COVID-19. Det giver en tryghed for medarbejderne, at de kan få vished for, om de og deres kolleger er smittede eller ej. Det er også en stor hjælp i forhold til bemandingen i fængsler og arrester samt for sundhedspersonalet, at vi ikke har medarbejdere, der unødigt er hjemme, men at alle, der er raske, kan møde ind,” siger centerdirektør i Center for HR og Uddannelse Lene Linnea Vejrum.

Indsatte testes fortsat for COVID-19
Samtidig med visse ansatte nu kan blive testet for COVID-19, fortsætter test af de indsatte også. Foreløbigt er otte indsatte testet, og heraf er en indsat testet positiv.

Test af de indsatte betyder, at det hurtigt kan afklares, hvem der skal udelukkes fra fællesskabet, så isolation kun bliver brugt i de tilfælde, hvor det er strengt nødvendigt. Samtidig giver test af de indsatte kriminalforsorgen bedre mulighed for at planlægge og udnytte kapaciteten i fængsler og arrester mest hensigtsmæssigt.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail