Gå til indhold

Upassende sprogbrug accepteres ikke

Aug 14, 2017

Fra 1. september vil Kriminalforsorgen slå hårdere ned på vold, trusler og upassende sprogbrug blandt de indsatte. De risikerer strafcelle og overførsel fra et åbent til et lukket fængsel.

Fra 1. september er der hårdere straffe for indsatte, der ikke taler ordentligt og opfører sig truende. Fra 1. september er der hårdere straffe for indsatte, der ikke taler ordentligt og opfører sig truende.

Fra den 1. september kommer der nye, strengere retningslinjer for, hvordan Kriminalforsorgens personale skal reagere ved vold, trusler og upassende sprog og adfærd. De nye retningslinjer blev sendt ud til institutionerne i slutningen af juni 2017 og træder i kraft den 1. september.

“Det er vigtigt, at vi siger fra overfor dårligt sprogbrug. Ellers flyttes grænsen for hvordan vi taler til hinanden, og det fæstner sig i kulturen. Dårligt og respektløst sprogbrug eskalerer og optrapper konflikter i relationen mellem betjente og indsatte,” siger centerdirektør Annette Esdorf.

Kort fortalt er normalreaktionerne blevet skærpet i tilfælde af vold mod medindsatte og personale, og trusler om vold mod medindsatte og personale. Desuden er der nu nye retningslinjer for, hvornår man skal reagere over for upassende sprog og adfærd. Hidtil er upassende sprogbrug og adfærd blevet sanktioneret med advarsel, en bøde eller betinget strafcelle. Fra den 1. september 2017 vil sanktionen som udgangspunkt være ubetinget strafcelle i 3–5 dage i førstegangstilfælde, og hvis den indsatte er placeret i åbent fængsel, skal overførsel til lukket fængsel overvejes.

Ordentlighed og respekt
De nye retningslinjer skal være med til at støtte op om en bedre og mere respektfuld relation mellem personale og indsatte, og det er håbet, at de vil være med til at nedbringe konfliktniveauet og skabe et bedre miljø for både medarbejdere og indsatte.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail