Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Trivselsmåling viser høj jobtilfredshed i kriminalforsorgen

Trivselsmåling viser høj jobtilfredshed i kriminalforsorgen

Nov 15, 2018

Resultaterne af tre store målinger, arbejdspladsvurdering, trivselsmåling og ledelsesevaluering, er overordnet positive: Mange er glade for deres arbejde i kriminalforsorgen og tilfredse med ledelsen.

Resultaterne af tre store målinger, arbejdspladsvurdering, trivselsmåling og ledelsesevaluering, er overordnet positive: Mange er glade for deres arbejde i kriminalforsorgen og tilfredse med ledelsen.

Nyheden er korrigeret den 26. november 2018

Overordnet set er 83 % af medarbejderne tilfredse eller meget tilfredse med deres arbejde i kriminalforsorgen. Sådan lyder resultatet af den trivselsmåling, kriminalforsorgen har gennemført blandt alle medarbejdere i efteråret 2018.

Det er et lille fald i forhold til trivselsmålingen fra 2015, hvor tilfredsheden var 87 %, men set i lyset af de store forandringer i organisationen og den stigning i arbejdsopgaverne, der er sket i de sidste tre år, er det en positiv tilbagemelding, konstaterer direktør Thorkild Fogde:

”Det er glædeligt, at det store flertal er tilfredse med deres arbejde. Ikke mindst fordi de mange forandringer stiller høje krav til vores medarbejdere – og særligt i den seneste tid, hvor antallet af indsatte er steget, mens vi er blevet færre ansatte,” siger Thorkild Fogde, og tilføjer i samme åndedrag:

”Men der er bestemt ting, vi kan og skal gøre bedre. Sygefraværet er – trods en positiv tendens – stadig alt for højt, og vi skal have nedbragt niveauet for vold og trusler. Begge dele er helt essentielle for, at vi kan sige, vi har en tryg og velfungerende arbejdsplads,” siger Thorkild Fogde.

Om resultaterne af ledelsesevalueringen siger områdedirektør Una Jensen:

”Der tegner sig et billede af, at vores ledere arbejder loyalt ud fra kriminalforsorgens overordnede beslutninger, og at der er fokus på kerneopgaven. Samtidig kan vi se, at vi har nogle fagligt stærke ledere, der opleves som troværdige og dedikerede i deres arbejde. Det er et godt og stærkt fundament for, at ledere og medarbejdere sammen kan gennemføre de ændringer, som fortsat er nødvendige.”

Arbejdspres afspejles i trivselsmåling
Det forhøjede arbejdspres kan ses i trivselsmålingen, som viser, at tempoet og arbejdspresset er steget. Følelsen af at være udkørt og udmattet er dog ikke steget siden sidste undersøgelse i 2015.*)

Trivselsundersøgelsen viser også, at tilliden mellem medarbejdere og ledere og oplevelsen af retfærdighed er steget siden 2015.

”Det er meget positivt. Det betyder, at vi bredt set vælger at rykke tættere sammen og støtte hinanden, når vi oplever pres og store krav. Det er et rigtig godt fundament for at fastholde det gode arbejdsklima, vi har i kriminalforsorgen, og for at opfordre andre til at søge arbejde hos os,” siger Peter Henneberg, der er ressourcedirektør i Kriminalforsorgen.

I den kommende tid vil der blive fulgt op på både arbejdspladsvurdering, trivselsmåling og lederevalueringerne med indsatser målrettet de lokale behov.

*) En efterfølgende gennemgang af svardata viser, at der er en marginal stigning i følelsen af at være udkørt på 1,7 procentpoint, og af at være udmattet på 0,9 procentpoint.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail