Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Tre hundeførere og deres firbenede partnere kom igennem nåleøjet

Tre hundeførere og deres firbenede partnere kom igennem nåleøjet

Jul 06, 2017

Torsdag den 29. juni var en nervepirrende dag for fire af Kriminalforsorgens 15 hundeførere. Dagen stod på både mentaltest, godkendelser og mønstring.

Thomas afventer, mens Milo leder efter mobiler i haven. Thomas afventer, mens Milo leder efter mobiler i haven.

Torsdag den 29. juni var en nervepirrende dag for fire af Kriminalforsorgens 15 hundeførere. Dagen stod på både mentaltest, godkendelser og mønstring.

15 hundeførere og omkring 21 hunde hjælper til daglig med at holde Kriminalforsorgens institutioner mobil- og narkofrie. Torsdag den 29. juni var det tid til mentaltest for ét par, godkendelser for to andre og mønstring for en erfaren, ældre dame.

Men dagen på Politiets hundeskole i Farum startede desværre med sørgmodig stemning, da hundeføreren Caspers et halvt år gamle hund Laban ikke bestod mentaltesten.

Kriminalforsorgens narko- og mobilhunde bliver i første omgang udvalgt ved en hvalpetest, når de er syv uger gamle og derefter er de hos deres hundefører, fra de er otte uger gamle. Casper har derfor haft Laban boende hos sig og arbejdet med ham i fire måneder – og så er det hårdt, når hunden ikke klarer testen.

”Det er pisse ærgerligt. Man knytter sig jo til de små, og samtidig er det måneders arbejde, der bliver kaseret,” siger Casper.

”Det er den hårdeste dag,” tilføjer hundeføreren Bo.

Nu skal Casper finde et andet sted til Laban. Der bliver diskuteret, om hans børn skal sige farvel, og hvor hurtigt Laban skal af sted. Casper vil helst have ham videre hurtigt – det er for hårdt at gå og se på Laban, når han ved, han ikke kan blive.

En ny rekrut og en erfaren dame testes
Efter en pause hvor alle sunder sig efter det ærgerlige resultat af dagens første test, står den på godkendelse til personsøg for Susan og hendes narkohund Hebe.

Susan og Hebe klarer den fint gennem alle testene, så stemningen løftes, da de får deres godkendelse.

Også hundeføreren Thomas skal have en hund gennem godkendelse. Hvis mobilhunden Milo bliver godkendt, bliver han den første mobilhund i Kriminalforsorgen, der udelukkende er specialiseret i mobiler.

Den gråhårede narko- og senere mobilhund Fraukje og hendes hundefører Bo skal igennem, hvad der bliver Fraukjes sidste mønstring. Mønstring er en prøve, som hundeførere og deres godkendte hunde skal op til hvert år. Klarer hundene ikke en mønstring i første eller andet forsøg, bliver de firbenede medarbejdere ”fyret”.

Fraukje finder en mobil i kassen med flasker fra en fest i spejderhytten.

Både Thomas og Bo har derfor gode grunde til at være spændte på dagens resultater.
  

Efter de begge er kommet godt igennem lydighedsdelen af prøven på Politihundeskolen, kører de med politimanden, der bedømmer prøverne, ud til en spejderhytte i Farum, hvor i alt seks mobiler gemmer sig. Her skal de finde mindst fire mobiler for at bestå.

Seks ud af seks
Thomas og Milo er igennem først. De finder alle de seks mobiler. Milo er nu officielt den første hund i Kriminalforsorgen, der kun er specialiseret i at finde mobiler.

”Det er da meget fedt, at han bliver den første, men det vigtigste er, at vi får en hund, der kan præstere,” siger Thomas.

Det har været en lidt hård dag for ham.

”Jeg er træt. Jeg har været meget spændt og mere nervøs, end jeg plejer at være. Man skal være lidt nervøs. Så viser det, at man går op i det. Men han er en god hund, og det vidste jeg også godt,” siger han.

Efter Milo har snuset sig igennem hytten, går den erfarne Fraukje i gang med at gennemlede spejderhyttens køkken, toilet og rodede værelser fyldt med værktøj og haveudstyr. Til sidst gennemsøges haven omkring hytten. Den ældre dame på snart 11 år kan stadig: Hun finder også alle seks mobiler.

”Hun lavede en virkelig flot mønstring, det var der ingen tvivl om. Hun er en gammel hund, men det sidste, de mister, er næsen. Jeg er meget stolt og meget glad. Hun er jo en speciel hund for mig,” fortæller Bo, der både har været ved at miste Fraukje til elektrisk stød og hugormebid.

To hunde kunne således tage hjem fra Politihundeskolen med en ny titel, og en garvet hund fik godkendelse på, at det endnu ikke helt er tid til pension.

Dagen efter fortæller hundeføreren Casper, at Laban, der ikke bestod mentaltesten, allerede er afleveret hos en ny familie. Casper leder nu efter ny hundehvalp.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail