Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > , , > Sygeplejersker ser frem til ny sundhedsbetjening

Sygeplejersker ser frem til ny sundhedsbetjening

Okt 10, 2018

Kriminalforsorgens Område Syddanmark arbejder med at nytænke sundhedsbetjeningen. To sygeplejersker ser frem til mere videndeling og sparring på tværs af institutionerne.

Kriminalforsorgens Område Syddanmark arbejder med at nytænke sundhedsbetjeningen. To sygeplejersker ser frem til mere videndeling og sparring på tværs af institutionerne.

Kriminalforsorgen vil nytænke sundhedsbetjeningen af de indsatte. Derfor er en projektgruppe ved at se på, hvordan det kan lade sig gøre. Udgangspunktet for arbejdet er Område Syddanmark, hvor der i løbet af det kommende år vil blive sat gang i et pilotprojekt.

Tanken er, at der skal være et sundhedscenter, som blandt andet vil betyde etablering af en ugentlig videokonference, hvor sygeplejersker og andet sundhedspersonale på institutioner kan sparre med hinanden. Der vil også være andre fordele i form af for eksempel billigere medicinindkøb, ligesom der også ses på ændrede snitflader til regionerne.

Og det er noget Tanja og Nicla, der er fængselssygeplejersker, ser frem til.

De sidder ligesom mange andre fængselssygeplejersker meget alene på institutionerne uden nogen at sparre med i dagligdagen.

Morgenmøder på tværs af institutionerne
Tanja synes, at det er en rigtig god ide med morgenmøder, hvor hun kan vende dagligdagens udfordringer med det øvrige sundhedspersonale.

”De fleste steder er der jo kun en sygeplejerske. Som det er nu holder jeg morgenmøde med fængselsbetjentene, og her er det typisk nogle andre problematikker, vi taler om,” fortæller hun.

Hun synes også, at det er en fordel, hvis der er nogle faste læger tilknyttet institutionerne, så det er nogen, der kender husene og de vilkår, vi har.

”Det vil være en fordel, at det er de samme læger, der dækker hele området. Det giver ensretning på tværs af institutionerne. Det vil også give færre konflikter, da der ikke er noget medicin de får lov at beholde i en institution, som så bliver fjernet ved overflytning til en anden institution. Vi vil samtidig vide at der er taget stilling til deres medicin og evt. særlige hensyn ud fra samme retningslinjer,” siger Tanja.

Mere ensretning
Nicla ser også fordele ved en ensretning af sundhedsbetjeningen, så det er de samme læger.

”I dag er der stor forskel på, hvordan tingene kører de forskellige steder. Hvis vi arbejder mere på samme måde vil vi i højere grad også kunne trække på sygeplejerskerne i de andre fængsler.”

Både Nicla og Tanja er uddannede sygeplejersker, og er rigtig glade for alsidigheden i jobbet som fængselssygeplejerske. De vil bare gerne gøre tingene mere effektivt end i dag.

Sundhedsbetjeningen i kriminalforsorgen består i dag primært af sygeplejersker, der er ansat af fængsler og arrester. De udgør omkring 60 årsværk i hele Kriminalforsorgen. I Syddanmark er der 13 sygeplejersker.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail