Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Storstrøm Fængsel klar til bandemedlemmer

Storstrøm Fængsel klar til bandemedlemmer

Dec 22, 2017

Den 1. februar åbner afdeling E på Storstrøm Fængsel. Her bliver der plads til 34 indsatte med relationer til bandemiljøet.

Indsatte med relationer til bandemiljøet skal fra februar 2018 sidde i Storstrøm Fængsels særligt sikrede afdeling. Foto: Torben Eskerod Indsatte med relationer til bandemiljøet skal fra februar 2018 sidde i Storstrøm Fængsels særligt sikrede afdeling. Foto: Torben Eskerod

Torsdag den 1. februar starter et større antal medarbejdere fra Vridsløselille Fængsel i Storstrøm Fængsel. De skal være med til at åbne den særligt sikrede Afdeling E, hvor der skal sidde indsatte med relationer til bandemiljøet. Desuden skal de medvirke til den fortsatte drift af fængslet.

Medarbejderne begynder med at komme på et introduktionskursus i kultur, regler og håndtering af indsatte på afdelingen for bandemedlemmer. Politiet vil deltage i noget af undervisningen.

Det forventes, at de indsatte begynder at flytte ind i uge 8. De har alle banderelationer og kommer fra Vestre Fængsel. Dermed bliver fængslet aflastet for det pres, et meget stort antal indsatte med banderelationer har givet de forløbne måneder. Samtidig tages Danmarks mest moderne og bedst sikrede fængselsafdeling i brug.

Det er fase to af åbningen af Storstrøm Fængsel. Afdeling B, som er behandlingsafdelingen, blev åbnet den 30. oktober 2017.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail