Gå til indhold

Storstrøm Fængsel er sikkerhedstjekket

Okt 13, 2017

Politiet og Kriminalforsorgen har ransaget det nye fængsel på Falster og sikret, at det er klar til at tage imod de første indsatte i slutningen af oktober.

Politiet og Kriminalforsorgen har sammen sikkerhedstjekket Storstrøm Fængsel, så det er klar til at modtage indsatte fra den 30. oktober 2017. Politiet og Kriminalforsorgen har sammen sikkerhedstjekket Storstrøm Fængsel, så det er klar til at modtage indsatte fra den 30. oktober 2017.

Politiet og Kriminalforsorgen har ransaget det nye fængsel på Falster og sikret, at det er klar til at tage imod de første indsatte i slutningen af oktober.

I den sidste måned har mere end 2.000 mennesker været på besøg i det nye Storstrøm Fængsel. Derfor var det tid til en gennemgribende sikkerhedsransagning af fængslet, inden de første indsatte flytter ind.

Det tog i alt fire dage for et hold på 45 medarbejdere i alt fra Politiet og Kriminalforsorgen at sikkerhedsransage Storstrøm Fængsel. Samtlige bygninger, kældre, tage og græsarealer indenfor og udenfor fængslets ringmur er blevet systematisk gennemsøgt af sikkerhedsransagere og narko- og bombesprængstofhunde.

”Sikkerhedsransagningen på Storstrøm Fængsel blev gennemført med stort engagement. Det er med stor tilfredshed, vi nu kan sige, at fængslet er ”rent” og klar til at modtage de første indsatte,” siger Lars Bo Jensen, indsatsleder i Kriminalforsorgen.

Ingen alvorlige fund
Der blev ikke fundet noget, der kan forbindes til noget ulovligt, under sikkerhedsransagningen. Der blev derimod fundet mange ting, håndværkerne havde glemt. Lige fra skruetrækkere og metalplader til en enkelt stige efterladt på et tag.

Der er nu indført fuld adgangskontrol og detektering af både personale og besøgende til Storstrøm Fængsel. De første indsatte forventes at blive modtaget i fængslet fra den 30. oktober 2017.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail