Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Radikaliseret materiale fundet på spilkonsoller

Radikaliseret materiale fundet på spilkonsoller

Apr 26, 2018

Kriminalforsorgen har fundet radikaliseret materiale på fire spilkonsoller i Nyborg Fængsel.

Kriminalforsorgen har fundet radikaliseret materiale på fire spilkonsoller i Nyborg Fængsel.

Kriminalforsorgen har fundet radikaliseret materiale på fire af kriminalforsorgens spilkonsoller i Nyborg Fængsel. Direktør Thorkild Fogde kalder det en alvorlig sikkerhedsbrist.

Efter at opdagelsen blev gjort onsdag, har kriminalforsorgen indsamlet alle spilkonsoller i de lukkede fængsler og de fire største arresthuse, dvs. institutioner i sikkerhedsklasserne 1 og 2. Det overvejes, om der skal indsamles og undersøges spilkonsoller og eventuelle andre effekter fra yderligere institutioner.

”Der er desværre ingen tvivl om, at det er en sikkerhedsbrist fra vores side, og at vi ikke har været tilstrækkeligt opmærksomme på de risici, der er forbundet med kriminalforsorgens spilkonsoller,” siger Thorkild Fogde.

”Nu undersøges det, hvor stort problemets omfang er, og hvad det konkret er for materiale, der måtte ligge på maskinerne. Samtidig skal vi selvfølgelig sikre, at det ikke kan ske igen,” siger direktøren.

Indsatte i lukkede fængsler og arresthuse må ikke medbringe egen elektronik, men kan købe eller leje for eksempel spilkonsoller af kriminalforsorgen. Konsollerne er sikret, så der ikke er nogen form for netadgang, men det har altså alligevel været muligt for nogle indsatte at lægge radikaliseret materiale på konsollerne.

De konkrete sager er overdraget til politiet, som nu sammen med PET undersøger forløbet. Kriminalforsorgen kan derfor ikke udtale sig nærmere herom for indeværende.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail