Gå til indhold

Pølser og skåltaler i Herstedvesters nye værksted

Nov 27, 2018

Der var tændt op i grillen og humøret var højt, da Herstedvester Fængsel indviede sit nye montage- og bogbinderiværksted, hvor der er lys og luft til beskæftigelse af op til 50 indsatte.

Direktør Thorkild Fogde indviede den egenproducerede skulptur, der viser vej til bogbinderi-værkstedet. Direktør Thorkild Fogde indviede den egenproducerede skulptur, der viser vej til bogbinderi-værkstedet.

Der var tændt op i grillen og humøret var højt, da Herstedvester Fængsel indviede sit nye montage- og bogbinderiværksted, hvor der er lys og luft til beskæftigelse af op til 50 indsatte.

”Det er en kold tid som vi lever i – alle går rundt og fryser. Men vi har det da nogenlunde her – her på Herstedveeester”.

Herstedvester Fængsels eget fangekor var med til at levere underholdningen, da fængslets nye montage- og bogbinderiværksted blev indviet fredag eftermiddag. Her var både ledelse, medarbejdere, indsatte og samarbejdspartnere mødt op for at se resultatet af det byggeri, der har været i gang siden foråret 2017.

Et byggeri, det har været værd at vente på. For nu har Herstedvester en bygning med to store flotte værksteder, der hænger sammen, men også kan adskilles. I det ene kan 25 indsatte være beskæftiget med montage-arbejde. I det andet kan 25 indsatte arbejde med bogbinderi-arbejde.

Fra gamle til nye lokaler
Både den nuværende enhedschef og hans forgænger, der fik ideen til bygningen, var med til indvielsen. De glæder sig sammen med værkmestre og indsatte til, at arbejdet bliver flyttet fra de gamle lokaler og over i den nye bygning.

Det hele startede faktisk med, at de gamle lokaler skulle renoveres. Men så begyndte de at regne på, hvad renoveringen ville koste sammenholdt med, hvad en ny bygning ville komme til at stå i.

Ud fra det regnskab blev beslutningen taget. Det betyder, at de indsatte og værkmestrene nu kan se frem til at forlade nogle halvmørke lokaler, der er 35 grader varme om sommeren, og hvor man skal have tre lag tøj på om vinteren, til nye lyse og mere arbejdsmiljøvenlige lokaler.

God beskæftigelse giver mening
Direktør Thorkild Fogde glædede sig på deres vegne og ønskede tillykke med, at de nu snart kan flytte ind.

”En god meningsfuld beskæftigelse har stor værdi. Det er afgørende for, at man får afsonet på en meningsfuld måde,” sagde han i sin tale.

Før gæsterne fik lov til at gå til den store grill med pølser, indviede Thorkild Fogde den skulptur, der er lavet til bygningen. Den forestiller to mennesker, der står med en bog imellem sig, hvor der står bogbinderiværkstedet. Skulpturen er produceret af de indsatte i fængslet, og har derfor sin helt egen værdi.

Fakta om de nye værksteder
I montage-værkstedet skal der være produktionsarbejde, mens bogbinderi-værkstedet producerer ting, der bliver kælet lidt mere for. Siden 1980erne har fængslet for eksempel produceret de æsker, som folk, der får fortjenstmedaljer fra kongehuset modtager deres ordener i.

Men bogbinderi-værkstedet kan også fremvise en produktion af små æsker, fine smykkeskrin, A4-mapper og brevordnere. De indsatte laver det både på bestilling, men udvikler også nogle af tingene selv, hvis de har en god ide.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail