Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > > Pensionerede fængselsbetjente får nye og forbedrede muligheder for at tage vagter

Pensionerede fængselsbetjente får nye og forbedrede muligheder for at tage vagter

Apr 13, 2023

Kriminalforsorgen og Fængselsforbundet er blevet enige om nye ansættelsesvilkår for pensionerede fængselsbetjente og værkmestre, der vil fortsætte arbejdslivet.

Fra i dag kan pensionerede fængselsbetjente og værkmestre indtræde i kriminalforsorgens vagtplaner på nye og forbedrede vilkår.

Det er resultatet af en aftale, som kriminalforsorgen og Fængselsforbundet har indgået for at for at lette presset på bemandingssituationen og øge diversiteten blandt kriminalforsorgens medarbejdere.

Hvor det tidligere kun var muligt at ansætte pensionerede fængselsbetjente i op til otte timer om ugen, vil det fra i dag – 13. april 2023 – være muligt at ansætte pensionerede fængselsbetjente i op til 37 timer om ugen. Det samme gælder pensionerede værkmestre.

Direktør i kriminalforsorgen, Ina Eliasen, fortæller, at de nye og forbedrede vilkår har været efterspurgt i længere tid. Både blandt de pensionerede betjente og deres kollegaer i fængslerne. Men det er også et tiltag, der gør kriminalforsorgen mere moderne og øger diversiteten, fortæller direktøren:

– Jeg er rigtig glad for, at vi i samarbejde med Fængselsforbundet har fastlagt nye og forbedrede vilkår for ansættelse af pensionerede fængselsbetjente og værkmestre. Vi mangler i dén grad både fængselsbetjente og værkmestre, og jeg ved, at tidligere medarbejdere har lyst til at gøre en forskel. Jeg håber, at de nye vilkår betyder, at flere synes, at det giver mening at tage en tørn mere. Men det er samtidig ét af flere tiltag i arbejdet på at gøre kriminalforsorgen til en moderne arbejdsplads med fokus på diversitet, siger direktør i kriminalforsorgen, Ina Eliasen.

 Formand for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen:

– Vi har brug for at dreje på alle knapper for at styrke bemandingen i fængslerne. Derfor er det positivt, at vi nu får bedre muligheder for at tiltrække pensionerede kollegaer, siger Bo Yde Sørensen.

Forbedrede vilkår
I håb om at flere pensionerede fængselsbetjente og værkmestre vil have lyst til at bidrage til bemandingen, er der ud over den udvidede mulighed for at ansætte pensionerede fængselsbetjente og værkmestre i bemandingen samtidig sket en forbedring af vilkårene for de nye ansættelser.

Det betyder blandt andet, at pensionerede fængselsbetjente og værkmestre, der ansættes på de nye vilkår, fremover får en timeløn på cirka 200 i timen. I dag er timelønnen på cirka 184 kroner. Herudover tildeles der en pension på 15 pct. af timelønnen.

Ansættelse af pensionerede fængselsbetjente og værkmestre på de nye vilkår kan ske fra den 13. april 2023.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail