Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Pensionerede fængselsbetjente aflaster personale

Pensionerede fængselsbetjente aflaster personale

Feb 14, 2020

Pensionerede fængselsbetjente bliver genansat i kriminalforsorgen. Det aflaster både personalet og skaber glæde hos pensionisterne. Ole er en af dem, der er rigtig glad for at komme tilbage i tjeneste.

Pensionerede fængselsbetjente kan arbejde op til et år det samme sted med mulighed for forlængelse. Pensionerede fængselsbetjente kan arbejde op til et år det samme sted med mulighed for forlængelse.

Pensionerede fængselsbetjente bliver genansat i kriminalforsorgen. Det aflaster både personalet og skaber glæde hos pensionisterne. Ole er en af dem, der er rigtig glad for at komme tilbage i tjeneste.

Ole havde første arbejdsdag i kriminalforsorgen i 1981. Han var 28 år gammel, uddannet tømrer og stod uden et arbejde.

”Jeg havde ikke gået hjemme i særlig lang tid, før jeg tænkte: Det her, det kan jeg ikke holde ud! Sådan bare kun at gå derhjemme og støvsuge og vaske op, som man nu også gør, når man er arbejdssøgende,” fortæller Ole.

Men en dag faldt han over en jobannonce i avisen fra Nr. Snede Fængsel, der søgte fængselsbetjente.

”Jeg søgte arbejdet, blev ret hurtigt indkaldt til en samtale og ansat i Nr. Snede Fængsel. Der var jeg hele min prøvetid, som var på to år,” siger Ole.

Prøvetiden i Nr. Snede Fængsel blev efterfølgende til en livslang karriere i kriminalforsorgen for Ole: 10 år i Odense Arrest, 5 år i Sønderborg Arrest og derefter 20 år med kriminalforsorgens rejsehold – i alt 37 års tjeneste i kriminalforsorgen, inden Ole gik på pension i maj 2018.

Men det blev ikke til et ’farvel’ i maj 2018, det blev til et ’på gensyn’.

Savnet af kollegerne
Ligesom dengang i vinteren 1981, hvor Ole gik derhjemme og blev en smule rastløs, så skete det samme igen i foråret 2018.

”Ret hurtigt kom jeg til at savne mine kolleger. Mine kone arbejdede stadig dengang, så jeg var egentlig meget alene hjemme sammen med min hund. Og hunden… hun gad ikke rigtig snakke med mig,” fortæller Ole og griner.

”Jeg tænkte meget på alt det, jeg havde oplevet i kriminalforsorgen med mine kolleger. Jeg opdagede, at jeg simpelthen savnede miljøet og mine kolleger. Så da jeg fik muligheden for at komme i uniform igen og komme ud blandt de indsatte, som jeg har beskæftiget mig med i så mange år, så greb jeg chancen,” siger Ole, som efter sin pension blev ansat i Transport og Bevogtning i Kolding.

Oles enhedschef i Transport og Bevogtning i Kolding, Torben Mikkelsen, beskriver det som en fordelagtig situation for begge parter at have pensionerede fængselsbetjente ansat.

”Ole kan fastholde kontakten til en arbejdsplads, han har været glad for i mange år, og i de timer Ole er her, kan en fængselsbetjent tage en ekstravagt i arresten eller fængslet, hvor vedkommende arbejder, i stedet for at tage en ekstravagt hos os. Det er en god måde at håndtere personalemanglen,” siger Torben Mikkelsen.

De unge og de erfarne
Udover at pensionerede betjente kan hjælpe til i en travl hverdag, så bidrager de også med deres mange års erfaring. Især i Transport og Bevogtningsenheden i Kolding, som er en forholdsvis ny enhed med mange unge, nyuddannede transportbetjente, fortæller enhedschef Torben Mikkelsen:

”Vi har mange nyuddannede i Transport og Bevogtning, og de har af gode grunde ikke et stort kendskab til kriminalforsorgen endnu. Men Ole, han har 40 års erfaring, så vi synes, det er et rigtig godt match med de unge transportbetjente og en meget erfaren fængselsbetjent.”

Ole er også glad for at kunne bidrage med sin erfaring.

”Selvom man er blevet en aldrende herre, er det rart, at der stadig er brug for én – at vi pensionister stadig kan gøre en forskel og hjælpe vores kolleger,” siger Ole.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail