Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > , > Nyt superfængsel åbner snart på Falster

Nyt superfængsel åbner snart på Falster

Aug 21, 2017

Danmarks næststørste lukkede fængsel hedder snart Storstrøm Fængsel. Det åbner for de første indsatte den 30. oktober i år. Justitsminister Søren Pape Poulsen havde i sidste uge mulighed for med egne øjne at se det nye fængsel på Falster på et besøg, hvor han også fik en grundig orientering om tankerne bag arkitektur, indretning og sikkerhed.

Kriminalforsorgens direktør, Thorkild Fogde, forklarer Søren Pape, hvordan man har indrettet og sikret gårdarealet til de indsatte. Kriminalforsorgens direktør, Thorkild Fogde, forklarer Søren Pape, hvordan man har indrettet og sikret gårdarealet til de indsatte.

Danmarks næststørste lukkede fængsel hedder snart Storstrøm Fængsel. Det åbner for de første indsatte den 30. oktober i år. Justitsminister Søren Pape Poulsen havde i sidste uge mulighed for med egne øjne at se det nye fængsel på Falster på et besøg, hvor han også fik en grundig orientering om tankerne bag arkitektur, indretning og sikkerhed.

De sidste ting gøres klar
Til lyden af gravkøer på arbejde i grusbunker og iført gummistøvler i stedet for sine sorte, blanke herresko blev ministeren vist rundt på fængslets arealer, der rummer omkring 35.000 m2 bygninger fordelt på fem afdelinger til indsatte og yderligere fem huse til fællesfaciliteter og ansatte. Alle bygninger står færdige, og sikkerhedsovervågningen er på plads både indendørs og på de omkringliggende arealer. Lige nu har håndværkere travlt med at indrette afdelingerne til de fremtidige beboere og faciliteterne til de ansatte og at færdiggøre de sidste have- og vejarbejder både indenfor og udenfor murene.

Et topsikkert fængsel
På sin rundtur i det nye fængsel kunne ministeren konstatere, at der er tænkt sikkerhed helt ned til mindste detalje. Det gælder både i arkitektur og indretning. Inden for den halvanden kilometer lange og seks meter høje ringmur overvåger et avanceret sikkerheds- og alarmsystem konstant alt og alle. Bygninger og indretning giver mulighed for, at man kan adskille indsatte helt ned til grupper på fire, og denne sektionering er medvirkende til, at fængslet kan tage imod og håndtere alle typer af indsatte.

Åbning i etaper
Ministeren fik også lejlighed til at møde nogle af de betjente, der arbejder i Storstrøm Fængsel. Selv om fængslet ikke er åbnet endnu, er de nemlig allerede på arbejde for at få et indgående kendskab til alle procedurer og indendørs og udendørs arealer. Så når de at blive ordentligt klædt på til at tage imod de første indsatte, der forventes den 30. oktober. Der åbnes gradvist op for fængslets i alt 250 pladser, og i første omgang vil fængslet huse ca. 50 indsatte.

Det rette tidspunkt for nyt fængsel
”Det er rigtig godt, at vi snart får et stort lukket fængsel i Østdanmark, så vi igen er dækket ind med lukkede fængselspladser på tværs af landet. Det bliver en fantastisk arbejdsplads, som er bygget og indrettet til at håndtere nutidens indsatte og med en høj grad af fokus på de ansattes tryghed og trivsel. Som bandekriminaliteten udvikler sig lige nu, kommer det på et rigtig godt tidspunkt, og forhåbentlig kan det på sigt være med til at løfte noget af det pres, som i dag ligger på navnlig Enner Mark, Nyborg og Københavns Fængsler,” siger Kriminalforsorgens direktør, Thorkild Fogde.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail