Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > > Nyt psykologkorps skal være med til at forbedre arbejdsmiljøet i kriminalforsorgen

Nyt psykologkorps skal være med til at forbedre arbejdsmiljøet i kriminalforsorgen

Jun 09, 2023

Det interne psykologkorps skal forebygge psykiske belastningsreaktioner og være med til at forbedre arbejdsmiljøet for alle medarbejdere i kriminalforsorgen.

Et nyt korps bestående af 6 (senere 8) psykologer fordelt over hele landet har set dagens lys i fængsler og arresthuse. Her skal de fremover gennem en række forskellige psykologfaglige opgaver være med til at forbedre det psykiske arbejdsmiljø, og i sidste ende bidrage til at fastholde medarbejdere i kriminalforsorgen.

– Fængselsbetjente udfører et vigtigt arbejde hver dag, hvor de sørger for at skabe sikkerhed og tryghed. Vi skal passe godt på dem. Derfor skal vi støtte de fængselsbetjente, der kommer ud for voldsomme hændelser og modvirke, at det udvikler sig til PTSD. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi nu har fået etableret et psykologkorps, der kan passe på vores fængselsbetjente og bistå med hjælp samtidig med, at psykologkorpset skal være med til at styrke det psykiske arbejdsmiljø, siger justitsminister Peter Hummelgaard.

Direktør i Kriminalforsorgen Ina Eliasen glæder sig over etableringen af det nye psykologkorps, som blot er ét i en række initiativer fra flerårsaftalen, som skal forbedre det psykiske arbejdsmiljø blandt de ansatte i kriminalforsorgen:

– De ansatte i vores fængsler og arresthuse udsættes for høje følelsesmæssige krav. Derfor skal vi kunne tilbyde vores medarbejdere den nødvendige støtte til at håndtere jobbet. Sidste år udvidede vi supervisionsordningen, så alle ansatte med kontakt med indsatte og klienter er indbefattet, og nu tager vi endnu et vigtigt skridt for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø ved at etablere et internt psykologkorps, siger Ina Eliasen.

Psykologkorpset skal blandt andet afvikle supervision, bistå med krisehjælp ved akutte hændelser, afholde gruppesessioner og forebyggende samtaler, samt rådgive om og facilitere initiativer, der skal styrke det psykiske arbejdsmiljø i fængsler og arresthuse.

Fakta om psykologkorpset

  • Hver psykolog har fået tildelt en række matrikler, som de primært er ansvarlig for, således det i videst mulige omfang er den samme psykolog, der kommer på den enkelte matrikel fra opgave til opgave.
  • Psykologkorpset ventes udvidet fra de nuværende 6 til 8 fra 1. september 2023.
  • Korpset overtager gradvist i løbet af 2023 supervision i kriminalforsorgen fra de eksterne psykologer, der hidtil har stået for supervision.
  • Psykologkorpset er et resultat af flerårsaftalen for kriminalforsorgen 2022-2025.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail