Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > , > Nyt fængsel i Nykøbing åbner til juni

Nyt fængsel i Nykøbing åbner til juni

Mar 12, 2018

Det nye Nykøbing Fængsel bliver taget i brug til juni og vil i første omgang modtage 30 indsatte fra arresthuse rundt om i landet.

Nykøbing Fængsel åbner på adressen, hvor Danmarks første retspsykiatriske anstalt Nykøbing Fængsel åbner på adressen, hvor Danmarks første retspsykiatriske anstalt "Sikringsanstalten" blev etableret i 1918.

Det nye Nykøbing Fængsel bliver taget i brug til juni og vil i første omgang modtage 30 indsatte fra arresthuse rundt om i landet.

Til juni åbner Kriminalforsorgen et nyt, topsikret fængsel. Det gælder det nye Nykøbing Fængsel, der får adresse i Annebergparken i Nykøbing Sjælland.

Nykøbing Fængsel bliver et lukket fængsel med plads til 30 indsatte. I første omgang rykker indsatte fra Vejle og Holbæk Arrest ind, hvilket hjælper med at tage det tryk, som arresthusene oplever i øjeblikket.

Lokal forankring
På personalefronten kommer rekrutteringen til det nye fængsel til at foregå lokalt, hvor håbet ligeledes er at rekruttere nye betjentelever fra lokalområdet. Det fortæller Kriminalforsorgens områdedirektør på Sjælland, Rasmus Andersen.

“Den rigtig store opgave i forbindelse med det nye fængsel er selvfølgelig bemandingen. Vi slår stillinger op nu og håber, at vi på den måde kan skabe en stamme af gode folk på stedet,” siger Rasmus Andersen og fortsætter:

“Og så samarbejder vi med Odsherred Kommune i forhold til at rekruttere betjentelever lokalt. I Kriminalforsorgen er vi meget positive over for et samarbejde med kommunen, og vi håber naturligvis, at frugten af samarbejdet bliver et godt og lokalt forankret fængsel.”

Chef for Kriminalforsorgens Uddannelsescenter, der står for uddannelse af fremtidens fængselsbetjente, Anne Bunimowicz, håber, at synlighed i lokalområdet kan komme Kriminalforsorgen til gode.

“Vi vil samarbejde med kommunen og lokale medier og fortælle, hvilken type institution det er, som åbner i deres lokalområde. Vores håb er at skabe synlighed om os og på den måde tiltrække nye betjentelever til Kriminalforsorgen, som i fremtiden kan være med til at bemande det nye Nykøbing Fængsel.”

Uddannelsesfængsel
Det nye fængsel er placeret i det gamle psykiatri-hospital Sikringen, der har fået en sikkerhedsmæssig overhaling, så sikkerhedsniveauet er tilpasset til de krav, der stilles til fængsler anno 2018. Det gælder blandt andet dronesikring, overdækning af gåtursarealer og ekstra opsatte hegn.

Når Nykøbing Fængsel er oppe i fulde omdrejninger, er forventningen at det også skal fungere som uddannelsesfængsel, hvor fængselsbetjente under uddannelse kan komme i praktik.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail