Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > , > Nye skærpede sanktioner ved udgangsmisbrug

Nye skærpede sanktioner ved udgangsmisbrug

Sep 15, 2018

Fra 15. september 2018 er sanktionerne for at undvige eller begå ny kriminalitet under udgang fra et fængsel blevet skærpet.

Fra 15. september 2018 er sanktionerne for at undvige eller begå ny kriminalitet under udgang fra et fængsel blevet skærpet. Fra 15. september 2018 er sanktionerne for at undvige eller begå ny kriminalitet under udgang fra et fængsel blevet skærpet.

Fra 15. september 2018 er sanktionerne for at undvige eller begå ny kriminalitet under udgang fra et fængsel blevet skærpet.

De skærpede udgangsregler, der træder i kraft den 15. september 2018, er et resultat af flerårsaftalen. Formålet med de skærpede regler er, at det skal have mærkbare konsekvenser, hvis den dømte misbruger en udgang til at undvige eller begå ny kriminalitet. De skærpede sanktioner forventes at få en præventiv effekt på antallet af nye udgangsmisbrug.

Konsekvensen af skærpelserne er:

  • Udgangskarantænen bliver markant længere, hvis en indsat har begået ny kriminalitet, herunder ved at undvige fra en ledsaget udgang.
  • Praksis for overførsel fra åbent til lukket fængsel bliver skærpet, hvis en indsat begår ny kriminalitet under udgang.
  • Praksis for prøveløsladelse bliver skærpet, hvis en indsat begår ny kriminalitet under udgang eller i forbindelse med undvigelse fra udgang.
  • Regler og praksis skærpes over for indsatte, der gentagne gange har misbrugt deres udgangstilladelse, således at de kun undtagelsesvis kan få tilladelse til uledsaget udgang og som udgangspunkt først i slutningen af afsoningen og med vilkår om at blive på udgangsadressen.
  • Indskærpelse af, at en udgangsledsager som det helt klare udgangspunkt ikke må lade den indsatte ude af syne.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail