Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Ny kampagne skal få flere til at blive fængselsbetjent

Ny kampagne skal få flere til at blive fængselsbetjent

Maj 03, 2018

Der er brug for flere fængselsbetjente i Danmark. Derfor søsætter Kriminalforsorgen nu en kampagne, der skal få flere til at søge ind på uddannelsen som fængselsbetjent inden ansøgningsfristen den 14. maj.

Der er brug for flere fængselsbetjente i Danmark. Derfor søsætter Kriminalforsorgen nu en kampagne, der skal få flere til at søge ind på uddannelsen som fængselsbetjent inden ansøgningsfristen den 14. maj.

Der kommer til at mangle fængselsbetjente i Danmark, og derfor søsætter Kriminalforsorgen nu en kampagne, der skal få flere til at vælge uddannelse og job som fængselsbetjent.

”Vi oplever en stigning i antallet af indsatte, Kriminalforsorgen får nye opgaver, og samtidig er der flere fængselsbetjente på vej på pension. Derfor kommer vi til at mangle fængselsbetjente i Danmark, og derfor sætter vi nu gang i en ekstra indsats for at få flere til at søge ind på uddannelsen som fængselsbetjent,” siger Anne Bunimowicz, chef for Kriminalforsorgens Uddannelsescenter i Birkerød.

Et job, der gør en vigtig forskel
Kampagnen handler også om at få fortalt om, hvordan jobbet som fængselsbetjent egentlig er, og hvad uddannelsen består af. For virkeligheden ser anderledes ud end det billede, som nogle gange bliver tegnet, når man ser på jobbet udefra.

”Jeg kan rigtigt godt lide at gå på arbejde. Det handler om de mennesker, jeg arbejder med – både kolleger og indsatte – og den dynamik og variation, der er i jobbet. Der er mange forskellige opgaver hver dag og mange muligheder. Og det betyder noget, at vi møder og hjælper de indsatte, der hvor de er – de skal jo helst godt videre til et liv uden kriminalitet. Det er nogle af grundene til, at jeg har været fængselsbetjent i snart 18 år,” fortæller Heidi. Hun fortsætter:

”Samtidig er der et godt kollegialt sammenhold, hvor vi hjælper og bakker hinanden op. Og ja, der er hårde og udfordrende dage. Men også på den gode måde.”

Alsidig uddannelse med jobgaranti
En af dem, der allerede er i gang med uddannelsen som fængselsbetjent, er Michelle. Hun har valgt uddannelsen, fordi den kombinerer teori og praksis, og fordi hun gerne vil arbejde med mennesker:

”Jeg kan godt lide at arbejde mennesker, og det betyder noget at kunne gøre en forskel. Også når det er de små ting som at smile, lytte og prøve at sætte sig ind i andre menneskers situation. Det er vigtigt med de små succeser i hverdagen. Og så kan jeg rigtig godt lide, at uddannelsen kobler skole med praktik, hvor man kommer rundt på forskellige afdelinger og får brugt teorien i praksis.”

Den 14. maj er der ansøgningsfrist for den uddannelse, der begynder til august. Og gennemfører man uddannelsen, er man garanteret et job i Kriminalforsorgen. På www.blivfaengselsbetjent.dk kan man læse om, hvordan man søger ind på uddannelsen.

Om jobbet og uddannelsen som fængselsbetjent

 • Jobbet som fængselsbetjent giver en hverdag med mange forskellige opgaver og udfordringer.
 • Fængselsbetjenten skal balancere mellem kontrol, sikkerhed og tryghed på den ene side, og resocialisering, dvs. at støtte og motivere indsatte, på den anden side.
 • Jobbet kræver psykisk og fysisk robusthed, og derfor bliver der stillet store krav – både før, under og efter uddannelsen.
 • Uddannelsen tager tre år og veksler mellem skoleundervisning på uddannelsescenteret i Birkerød og praktik på et tjenestested. Desuden er der i praktikperioden otte uger med undervisning.
 • Uddannelsen har både en teoretisk del med fag som jura, psykologi, pædagogik, kommunikation og konflikthåndtering og en praktisk del, som består af fysisk træning og praksis på en af de mange forskellige institutioner landet over.
 • Gennemfører man uddannelsen som fængselsbetjent, er man garanteret ansættelse som tjenestemand i Kriminalforsorgen.

Læs mere om jobbet og uddannelsen som fængselsbetjent på www.blivfaengselsbetjent.dk.

Om Kriminalforsorgen – vi bringer mennesker sikkert videre til et liv uden kriminalitet

 • Kriminalforsorgen begrænser kriminalitet og skaber tryghed i samfundet. Det har vi tilfælles med de andre myndigheder i retssystemet, dvs. politi, anklagemyndighed og domstole.
 • Vi sikrer, at domstolenes domme bliver ført ud i livet. Det sker med respekt for de dømtes borger- og menneskerettigheder.
 • Vi er mere end fængsler og arresthuse: Vi laver kriminalitetsforbyggende arbejde, fører tilsyn med dømte på fri fod og sætter dømte i fodlænke.
 • Vi giver de dømte tilbud om uddannelse og personlig udvikling, så de ikke falder tilbage til ny kriminalitet. Det skaber tryghed i samfundet.
 • I Kriminalforsorgen er vi ca. 4.400 medarbejdere. Lidt over halvdelen er fængselsbetjente.

Læs mere om Kriminalforsorgen her: https://kriminalforsorgen.dk/Om-os-5720.aspx

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail