Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Nu åbner uddannelsen til fængselsbetjent i Jylland

Nu åbner uddannelsen til fængselsbetjent i Jylland

Jul 31, 2019

Mandag den 5. august starter det første hold fængselsbetjentelever på kriminalforsorgens nye uddannelsescenter i Møgelkær ved Horsens. Det er nyt, at man nu også kan blive uddannet til fængselsbetjent i Jylland, og det bliver markeret med et indvielsesarrangement, hvor justitsminister Nick Hækkerup byder de nye elever velkommen. Pressen er også velkommen.

Uddannelsescenteret Møgelkær ligger ved Horsens. Uddannelsescenteret Møgelkær ligger ved Horsens.

Mandag den 5. august starter det første hold fængselsbetjentelever på kriminalforsorgens nye uddannelsescenter i Møgelkær ved Horsens. Det er nyt, at man nu også kan blive uddannet til fængselsbetjent i Jylland, og det bliver markeret med et indvielsesarrangement, hvor justitsminister Nick Hækkerup byder de nye elever velkommen. Pressen er også velkommen.

Nu kan man blive uddannet til fængselsbetjent både øst og vest for Storebælt. Kriminalforsorgens direktør Thorkild Fogde håber, at den nye uddannelse vil få flere til at søge ind på fængselsbetjentuddannelsen:

”Fængselsbetjente løser en helt central samfundsopgave med at fuldbyrde straf og medvirke til, at dømte forhåbentlig ikke kommer igen. Det er et job, hvor man virkelig kan gøre en forskel, og vi har brug for gode folk over hele landet. Vi glæder os derfor over, at man nu også kan blive uddannet til fængselsbetjent i Jylland,” siger han.

Stor interesse for at blive uddannet i Jylland
Netop interessen for den nye mulighed i Møgelkær kunne mærkes, da der før sommerferien var optagelse til uddannelsen som fængselsbetjent:

”I foråret fik vi det højeste antal ansøgere på et kvartal i flere år. Blandt disse var der rigtigt mange, som søgte om at blive uddannet i Møgelkær. Så den nye uddannelsesmulighed har uden tvivl haft en positiv effekt på interessen for at blive uddannet til fængselsbetjent og gøre en forskel for mennesker og samfund. Så vi glæder os rigtigt meget til at byde de nye elever velkommen i både Møgelkær og Birkerød,” siger kriminalforsorgens uddannelseschef Anne Bunimowicz.

Hvis man gennemfører uddannelsen som fængselsbetjent, er man garanteret et job i Kriminalforsorgen. På www.blivfaengselsbetjent.dk kan man læse om, hvordan man søger ind på uddannelsen. Næste ansøgningsfrist er den 9. august med uddannelsesstart 1. oktober.

Program

Kl.11.00 Modtagelse af justitsministeren, borgmesteren og direktøren

Kl. 12.00 Velkomst ved direktør Thorkild Fogde

Kl. 12.05 Åbningstale ved justitsministeren

Kl. 12.35 Tale ved uddannelseschef Anne Bunimowicz

Adresse: Møgelkærvej 15, 7130 Juelsminde


Fakta

Om jobbet og uddannelsen som fængselsbetjent

 • Jobbet som fængselsbetjent giver en hverdag med mange forskellige opgaver og udfordringer.
 • Fængselsbetjenten skal balancere mellem kontrol, sikkerhed og tryghed på den ene side, og resocialisering, det vil sige at støtte og motivere indsatte, på den anden side.
 • Jobbet kræver psykisk og fysisk robusthed, og derfor bliver der stillet store krav – både før, under og efter uddannelsen.
 • Uddannelsen tager tre år og veksler mellem skoleundervisning på uddannelsescentrene i enten Møgelkær eller Birkerød samt praktik på et tjenestested. Desuden er der i praktikperioden otte uger med undervisning.
 • Uddannelsen har både en teoretisk del med fag som jura, psykologi, pædagogik, kommunikation og konflikthåndtering og en praktisk del, som består af fysisk træning og praksis på en af de mange forskellige institutioner landet over.
 • Gennemfører man uddannelsen som fængselsbetjent, er man garanteret ansættelse som tjenestemand i Kriminalforsorgen.

Læs mere om jobbet og uddannelsen som fængselsbetjent på www.blivfaengselsbetjent.dk. Her kan man også læse mere om jobbet og uddannelsen til transportbetjent.


Kriminalforsorgen – gør en meningsfuld forskel for mennesker og samfund

 • Kriminalforsorgen begrænser kriminalitet og skaber tryghed i samfundet. Det har vi tilfælles med de andre myndigheder i retssystemet, det vil sige politi, anklagemyndighed og domstole.
 • Vi sikrer, at domstolenes domme bliver ført ud i livet. Det sker med respekt for de dømtes borger- og menneskerettigheder.
 • Vi er mere end fængsler og arresthuse: Vi laver kriminalitetsforebyggende arbejde, fører tilsyn med dømte på fri fod og sætter dømte i fodlænke.
 • Vi giver de dømte tilbud om uddannelse og personlig udvikling, så de ikke falder tilbage til i kriminalitet. Det skaber tryghed i samfundet.
 • I Kriminalforsorgen er vi ca. 4.300 medarbejdere. Lidt over halvdelen er fængselsbetjente.

Læs mere om Kriminalforsorgen på www.kriminalforsorgen.dk

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail