Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Kriminalforsorgen undersøger opsigelser

Kriminalforsorgen undersøger opsigelser

Mar 12, 2019

Der er flere fængselsbetjente, der forlader kriminalforsorgen, end der er nye, som kommer til. Ny undersøgelse skal afdække årsagerne og hjælpe med at fastholde flere betjente.

Både tidligere fastansatte betjente og betjente på prøve er med i undersøgelsen. Både tidligere fastansatte betjente og betjente på prøve er med i undersøgelsen.

Der er flere fængselsbetjente, der forlader kriminalforsorgen, end der er nye, som kommer til. Ny undersøgelse skal afdække årsagerne og hjælpe med at fastholde flere betjente.

Hvorfor har du valgt at sige farvel til kriminalforsorgen? Det spørgsmål vil flere fængselsbetjente, som har opsagt deres job i perioden december 2017 til december 2018, støde på i deres e-boks i denne uge.

Kriminalforsorgen igangsætter nemlig en undersøgelse af, hvorfor fængselsbetjente vælger at forlade deres job i kriminalforsorgen.

”Når vi sammenligner fængselsbetjente med andre stillinger i kriminalforsorgen, er det tydeligt, at der blandt fængselsbetjentene er flere, som forlader jobbet, end der er nye, som kommer til. Det skal vi have ændret,” siger uddannelseschef Anne Bunimowicz.

Nødvendigt for at fastholde fængselsbetjentene
Udviklingen i fængselsbetjente der siger op, har været stigende, og kriminalforsorgen oplever i øjeblikket et fald i det samlede antal betjente, fortæller Anne Bunimowicz.

”Vi har brug for at vide mere om, hvad der skal til for at holde på vores betjente. Derfor er denne undersøgelse vigtig. Og vi glæder os meget til at blive klogere på, hvordan vi kan skabe de rette omstændigheder, så vores gode fængselsbetjente vælger at blive.”

Undersøgelsen indgår i den politiske aftale om Finansloven for 2019, og den foretages med henblik på at kunne iværksætte målrettede fastholdelsesinitiativer for fængselsbetjente.

Om spørgeskemaet

  • Både tidligere fastansatte betjente og betjente på prøve er med i undersøgelsen.
  • De modtager en invitation til dels at svare på et elektronisk spørgeskema, dels at deltage i et telefoninterview og/eller et gruppeinterview.
  • I udarbejdelsen af spørgeskemaerne har kriminalforsorgen sparret med både Fængselsforbundet og det uniformerede personale for at sikre, at spørgsmålene er så vedkommende og relevante som muligt.
  • En gruppe af 2. års-elever på fængselsbetjentuddannelsen har trykprøvet skemaerne og givet feedback på dem.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail