Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Kriminalforsorgen skruer op for tilsigelser

Kriminalforsorgen skruer op for tilsigelser

Jan 20, 2021

​Kriminalforsorgen ophæver nu det COVID 19-relaterede tilsigelsesstop for alle dømte, der skal afsone i lukkede fængsler og for visse dømte til afsoning i åbne fængsler. Det sker ud fra en vurdering af, at det kan ske på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. ​

Kriminalforsorgen ophæver nu det COVID 19-relaterede tilsigelsesstop for alle dømte, der skal afsone i lukkede fængsler og for visse dømte til afsoning i åbne fængsler. Det sker ud fra en vurdering af, at det kan ske på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Efter et egentligt stop for indkaldelse til afsoning på grund af udviklingen i COVID 19-situationen, har det siden 11. januar 2021 udelukkende været dømte med banderelationer og dømte i såkaldte VVV-sager (vold, våben og voldtægt), der er blevet indkaldt til afsoning i de lukkede fængsler. Fra den 20. januar udvider kriminalforsorgen indkaldelserne til at gælde alle dømte, der skal afsone i et lukket fængsel. 

For de åbne fængsler gælder, at tilsigelsesstoppet her ophæves for dømte i VVV-sager og for dømte, der har fået aflyst en tidligere indkaldelse på grund af tilsigelsesstoppet. Tilsigelsesstoppet for øvrige dømte, der skal møde til afsoning i åbent fængsel, opretholdes ind til videre. 

For at nedbringe smitterisikoen i fængslerne, bliver de nye indsatte ved indsættelsen i videst muligt omfang placeret, så de ikke har fysisk kontakt med andre indsatte og med så få medarbejdere som muligt. Som i samfundet i øvrigt anvender kriminalforsorgen også hurtigtest til at påvise, om en ny indsat kan være smittet med COVID-19. 

”Når vi begynder at indkalde flere dømte til afsoning nu, er det fordi, vi vurderer, at det kan ske på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. Både i forhold til ansatte og indsatte. Der skal fortsat være trygge arbejdsforhold for vores medarbejdere, der hver dag varetager nogle af samfundets kritiske funktioner. Samtidig er det kriminalforsorgens kerneopgave opgave at sikre, at personer, der har modtaget en fængselsdom, også kommer ind og afsone deres straffe. Derfor vurderer vi løbende COVID 19-situationen og indkalder så mange dømte til afsoning, som det sundhedsmæssigt er forsvarligt. Det er også vigtigt for, at vi undgår en stor pukkel af afsoningssager senere hen, ” siger direktør i kriminalforsorgen Ina Eliasen.

Øvrige restriktioner fastholdes foreløbigt
Kriminalforsorgen følger regeringens udmeldinger om de nationale restriktioner og vurderer løbende COVID 19-restriktioner i kriminalforsorgens institutioner. Nye besøgs- og udgangsrestriktioner bliver genovervejet i starten af februar.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail