Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Kriminalforsorgen overdrager fængsel til politiet

Kriminalforsorgen overdrager fængsel til politiet

Feb 02, 2017

Politigårdens Fængsel overgår til Københavns Politi, når det nye Storstrøm Fængsel åbner efter sommerferien i år.

Det er besluttet, at Kriminalforsorgen overdrager Politigårdens Fængsel til Københavns Politi. Det sker, når det nye Storstrøm Fængsel åbner efter sommerferien 2017.

Politigårdens Fængsel huser i dag særligt hårde indsatte, som optræder voldeligt eller truende. Disse indsatte flyttes i løbet af de kommende måneder til Vestre Fængsel, hvor de skal afsone under samme restriktive regime.

Når Københavns Politi overtager de 25 fængselspladser på Politigården, skal de bruges til detentionsceller, og det er vurderingen, at ændringen vil samlet give en mere effektiv udnyttelse af Politigården. Men også i Kriminalforsorgen er man meget tilfredse.

”Både vi og politiet er rigtig glade for aftalen. Politiet har brug for bygningen, og for Kriminalforsorgen er det både sikkerhedsmæssigt og økonomisk en bedre løsning,” siger fungerende direktør i Kriminalforsorgen Ole Hansen. Han forklarer blandt andet, at der på Politigårdens Fængsel ikke er mulighed for at etablere alle de kontrolforanstaltninger, som kræves for en institution i højeste sikkerhedskategori.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail