Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > , , , > Kriminalforsorgen inddrager nu spillekonsoller i alle arrester

Kriminalforsorgen inddrager nu spillekonsoller i alle arrester

Jul 02, 2018

Kriminalforsorgen går efter fund af ekstremistisk materiale videre og inddrager nu også spillekonsoller i arresterne i den laveste sikkerhedsklasse 3.

Fra den 7. juli 2018 er det ikke længere tilladt at have spillekonsoller i lukkede fængsler og arrester. Fra den 7. juli 2018 er det ikke længere tilladt at have spillekonsoller i lukkede fængsler og arrester.

Kriminalforsorgen går efter fund af ekstremistisk materiale videre og inddrager nu også spillekonsoller i arresterne i den laveste sikkerhedsklasse 3.

Fra lørdag den 7. juli 2018 kan de indsatte i yderligere et antal arrester ikke længere have spillekonsoller. Den 25. april 2018 besluttede kriminalforsorgen at inddrage spillekonsoller i de lukkede fængsler og en række arrester i de højeste sikkerhedsklasser. Det skete efter, at kriminalforsorgen havde konstateret, at der var ekstremistisk materiale gemt på fire spillekonsoller i Nyborg Fængsel.

Indsatte i lukkede fængsler og arresthuse må ikke medbringe egen elektronik, men har haft mulighed for at købe eller leje spilkonsoller af kriminalforsorgen. Konsollerne var sikrede, så der ikke er nogen form for netadgang, men det har altså alligevel været muligt for nogle indsatte at lægge ekstremistisk materiale på konsollerne.

Kriminalforsorgen har undersøgt de sikkerhedsmæssige forhold vedrørende spillekonsollerne og har vurderet, at det ud over sikkerhedsklasserne 1 og 2 også er nødvendigt at inddrage spillekonsoller fra arrester i sikkerhedsklasse 3.

Der vil derfor fra den 7. juli 2018 og indtil videre ikke længere være spillekonsoller i lukkede fængsler eller arrester.

”Vores tekniske undersøgelser af udstyret har vist, at de hidtil anvendte spillekonsoller efter vores vurdering ikke kan sikres tilstrækkeligt. Derfor fjerner vi dem nu også fra arresterne i den laveste sikkerhedsklasse og dermed helt fra den lukkede sektor”, siger kriminalforsorgens sikkerhedschef, Lars Rau Brysting.

De konkrete sager om ekstremistisk materiale på spillekonsoller er overdraget til politiet.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail