Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Kriminalforsorgen åbner Nykøbing Fængsel

Kriminalforsorgen åbner Nykøbing Fængsel

Maj 31, 2018

Det nye Nykøbing Fængsel er officielt indviet og er klar til at tage imod de første indsatte.

Det nye Nykøbing Fængsel er officielt indviet og er klar til at tage imod de første indsatte.

Kriminalforsorgen har åbnet det nye, topsikrede fængsel Nykøbing Fængsel, der er et lukket fængsel med plads til 30 indsatte.

Indvielsen blev forestået af kriminalforsorgens direktør Thorkild Fogde, områdedirektør i Kriminalforsorgen Sjælland Rasmus Andersen, og institutionschef Ole Hansen.

”Vi er meget tilfredse med at åbne endnu et moderne og topsikret fængsel, der har de højeste sikkerhedsstandarder. Det styrker sikkerheden for både de ansatte og de indsatte, og vi glæder os meget til at tage det i brug”, siger direktør Thorkild Fogde.

Det nye fængsel er placeret i Annebergparken i Nykøbing Sjælland, og planen er at indsatte fra Vejle og Holbæk Arrest i første omgang rykker ind, hvilket skal reducere det høje belæg, som arresthusene oplever i øjeblikket.

Nykøbing Fængsel har adresse i det gamle psykiatri-hospital Sikringen, der har fået en omfattende sikkerhedsmæssig overhaling, så sikkerhedsniveauet er tilpasset de krav, der stilles til fængsler anno 2018.

Når Nykøbing Fængsel er i fuld drift, er forventningen, at det også skal fungere som uddannelsesfængsel, hvor fængselsbetjente kan gennemføre deres praktikforløb under uddannelsen.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail