Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > > Kriminalforsorgen åbner ny pop-up-uddannelse i Esbjerg

Kriminalforsorgen åbner ny pop-up-uddannelse i Esbjerg

Aug 25, 2022

Kriminalforsorgen åbner et nyt uddannelsescenter i Esbjerg, så der for første gang kan uddannes fængselsbetjente og værkmestre i den sydvestjyske del af Danmark.

Foto: Esbjerg Kommune Foto: Esbjerg Kommune

Snart får borgerne i den sydvestjyske del af Danmark to nye uddannelser at vælge imellem. Kriminalforsorgen åbner nemlig en såkaldt pop-up-uddannelse i Esbjerg, hvor man kan uddanne sig til henholdsvis fængselsbetjent og værkmester. Uddannelsescentret åbner dørene første gang i januar 2023.

Uddannelsescentret etableres som en såkaldt pop-up-uddannelse, hvor der kun optages ét hold elever, hvorefter uddannelsen rykker videre efter tre år. Uddannelsescentret i Esbjerg er det andet uddannelsescenter, som kriminalforsorgen åbner efter pop-up-konceptet. Første uddannelsescenter åbnede i Odense den 1. august 2022.

”Der er et stort rekrutteringspotentiale og –behov i området omkring Esbjerg, som blandt andet ligger tæt på Renbæk Fængsel, som har hårdt brug for nye elever. Jeg håber derfor, at vi lykkes med at tiltrække et stærkt hold af nye ansøgere. Pop-up-uddannelserne er et helt nyt koncept, hvor vi kan rykke uddannelserne derhen, hvor der er størst behov og potentiale. Vi fik god tilslutning til uddannelsen i Odense, og vi håber på det samme i Esbjerg,” siger direktør for kriminalforsorgen, Ina Eliasen.

Glæde i Esbjerg
Den præcise lokation for uddannelsescentret i Esbjerg er endnu ikke endeligt afklaret, men forventes offentliggjort inden for den nærmeste fremtid.

”Vi hilser Kriminalforsorgens uddannelsescenter velkomment. Esbjerg er allerede en populær studieby, og vi arbejder løbende på at få flere relevante uddannelser med høj kvalitet, gode jobmuligheder og en stærk kobling mellem uddannelser og det lokale arbejdsmarked her til vores område. Med de nye pop-up-uddannelser fra Kriminalforsorgen får vi endnu et uddannelsestilbud, som kan være med til at tiltrække og fastholde unge og styrke Esbjerg som studie- og uddannelsesby,” siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen.

Kriminalforsorgen har i år udvidet antallet af uddannelsescentre fra to til fem byer og er nu tilstede i Birkerød, Nykøbing Falster, Møgelkær ved Horsens samt skiftevis i Odense og Esbjerg.

Ansøgningsfristerne til optag på fængselsbetjent- og værkmesteruddannelsen i Esbjerg er mandag den 24. oktober 2022.

FAKTA
Pop-up-uddannelsen er en del af flerårsaftalen for kriminalforsorgen, der blev indgået i december 2021. Flerårsaftalen fastlægger de økonomiske rammer og overordnede mål for kriminalforsorgens fremtidige opgaveløsning i perioden 2022-25.

I begyndelsen af året blev der indført fuld løn under hele uddannelsen.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail