Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Kriminalforsorgen åbner for de første besøg

Kriminalforsorgen åbner for de første besøg

Maj 05, 2020

Fra den 18. maj 2020 genåbner kriminalforsorgen i begrænset omfang for besøg til indsatte. Det sker på grundlag af en sundhedsfaglig vurdering med strenge krav til de fysiske rammer og rengøring.

Fra den 18. maj 2020 genåbner kriminalforsorgen i begrænset omfang for besøg til indsatte. Det sker på grundlag af en sundhedsfaglig vurdering med strenge krav til de fysiske rammer og rengøring.

Indsatte i arrester, fængsler og pensioner, som har mindreårige børn (0-17 år), får nu som de første mulighed for at få ét uoverværet besøg hver 14. dag af to børn (0-17 år) under ledsagelse af én voksen. Det gælder også for indsatte i aldersgruppen 15-17 år, der kan få besøg af to nærtstående pårørende.

Kriminalforsorgen vurderer, at det især er vigtigt at få åbnet for denne type af besøg af hensyn til indsattes mindreårige børn samt de meget unge indsatte, da disse to grupper kan være ekstra sårbare i den nuværende situation.

”Vi ved, at besøg er vigtige for at bevare relationen til den nære familie – både for de indsatte og for de pårørende. Derfor er jeg glad for, at vi nu gradvist og kontrolleret begynder at åbne for besøg igen. Det skal ske på en sundhedsfaglig forsvarlig måde, så vi kan fastholde de gode resultater med at begrænse smitte med COVID-19 i vores institutioner, som vi har opnået indtil nu. Jeg vil samtidig understrege, at vi af hensyn til både de indsatte og vores medarbejdere vil være klar til at bremse op for åbningen, hvis vi ser tegn på smittespredning. Modsat vil vi også gradvist kunne åbne yderligere op, hvis udviklingen fortsætter i en positiv retning, men der går et stykke tid før vi er fremme ved en normal tilstand med de ca. 7.000 månedlige besøg, som vi under normale omstændigheder ville afvikle,” siger fg. direktør for kriminalforsorgen Lykke Sørensen.

Besøgene vil finde sted i besøgsrum og besøgsafdelinger, som vil blive gjort grundigt rent efter hvert besøg for at mindske risikoen for smittespredning af COVID-19. Derudover vil alle indsatte og besøgende blive grundigt vejledt om at undgå smittefare ved tæt kontakt samt behov for brug af håndvask eller håndsprit.

Kriminalforsorgen tager løbende stilling til, hvornår der kan åbnes yderligere for besøg, herunder til flere grupper af indsatte.

Fakta:

  • Der kan for visse grupper af indsatte aflægges besøg fra mandag den 18. maj 2020.
  • Besøg vil kun være muligt i de institutioner, der råder over besøgsrum/besøgsafdelinger.
  • Besøg i pensioner kan afvikles på udearealerne, hvis der ikke er besøgsrum.
  • Indsatte med mindreårige børn (0-17 år) kan makismalt få besøg af tre besøgende ad gangen, og mindreårige børn skal ledsages af en voksen over 18 år.
  • Arrestanter, der er underlagt besøgs- og brevkontrol, kan fortsat ikke modtage besøg, selvom de har mindreårige børn.
  • Indsatte i aldersgruppen 15-17 årige kan maksimalt få besøg af to nærtstående personer over 18 år ved hvert besøg.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail