Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > > Justitsministeren rekrutterer nye fængselsbetjente

Justitsministeren rekrutterer nye fængselsbetjente

Sep 22, 2023

Den 25. september slår justitsminister Peter Hummelgaard og kriminalforsorgens direktør dørene op for kriminalforsorgens rekrutteringslastbil og lukker borgerne ind bag murene med VR og en virkelighedstro fængselscelle.

Justitsminister Peter Hummelgaard og direktør i kriminalforsorgen, Ina Eliasen, vil sammen med civile og uniformerede medarbejdere fortælle om jobbet i den lyseblå uniform og fremvise de mange aktiviteter og oplevelser, som rekrutteringslastbilen tilbyder.

Det sker i kriminalforsorgens rekrutteringslastbil, der er placeret ved Kulturhuset på Islands Brygge i København den 25. september kl. 13.45.

”I mine øjne er arbejdet som fængselsbetjent en af de vigtigste funktioner i vores samfund. Fængselsbetjente er med til at sikre danskernes tryghed og sikkerhed samtidig med, at de hver dag skubber mennesker i en retning mod et bedre liv uden kriminalitet. Det har jeg kæmpestor respekt for. Jeg håber, at kriminalforsorgens kampagne – i tillæg til løn under uddannelse og de mange andre gode tiltag på området – kan være med til at tiltrække endnu flere engagerede mennesker til faget, så vores dygtige fængselsbetjente kan få nogle flere kolleger. Det er der hårdt brug for,” siger justitsminister Peter Hummelgaard.

I lastbilen kan du via virtual reality besøge Danmarks største arresthus, Vestre Fængsel, og Danmarks nyeste og topsikre fængsel, Storstrøm Fængsel.

Ud over det virtuelle besøg kan du i rekrutteringslastbilen opleve en virkelighedstro fængselscelle, teste dig selv af som fængselsbetjent i et interaktivt scenariespil og ikke mindst tale med fængselsbetjente samt andre af kriminalforsorgens mange faggrupper.

Ina Eliasen fortæller, at kriminalforsorgen har et stort behov for at rekruttere nye medarbejdere, og her spiller rekrutteringslastbilen en stor rolle.

”Arbejdet som fængselsbetjent er naturligt nok en lukket verden for mange. Derfor skal vi i kriminalforsorgen give et indblik i, hvordan hverdagen ser ud for vores uniformerede personale. Her er rekrutteringslastbilen samt vores seneste kampagne med optagelser fra arbejdsdagen som fængselsbetjent afgørende for at aflive myter og rykke ved fordomme.”, siger Ina Eliasen.

Kriminalforsorgen har de seneste år gennemført en række initiativer for at rekruttere flere fængsels- og transportbetjent. Der er blandt andet indført fuld løn under uddannelsen, og der er etableret nye pop-up-skoler rundt om i landet, som rykker derhen, hvor der er et stort rekrutteringspotentiale.

Pressen kan tilmelde sig til eventet med rekrutteringslastbilen på presse@krfo.dk. Der vil blive afsat tid til interviews.

Fakta:

  • Kriminalforsorgen har tre faste skoler i hhv. Møgelkær, Birkerød og Nykøbing Falster.
  • Kriminalforsorgen har åbnet pop-up-skoler rundt om i landet, senest i Odense og Køge, men har også en pop-up skole i Esbjerg.
  • Uddannelsen som fængselsbetjent tager tre år, hvor man skiftevis er i praktik og på skolen.
  • Som fængselsbetjentelev får man fuld løn under hele uddannelse.
  • Kriminalforsorgen lancerede 18. september kampagnen ”Helt tæt på” med en video fra optagelser fra kameraet placeret på 10 fængselsbetjentes bryst. Videoen kan findes her: Bliv fængselsbetjent | Se film (blivfaengselsbetjent.dk)

Du kan læse mere om uddannelserne til fængselsbetjent og transportbetjent på Bliv fængselsbetjent | Vi arbejder for mennesker og samfund (blivfaengselsbetjent.dk)

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail