Gå til indhold

Justitsminister byder fængselsbetjentelever velkommen

Okt 03, 2018

Den 1. oktober 2018 startede årets sidste hold af fængselsbetjentelever på kriminalforsorgens treårige uddannelse. Justitsministeren var med til velkomsten.

Justitsminister Søren Pape Poulsen holder tale for de kommende fængselsbetjente. Justitsminister Søren Pape Poulsen holder tale for de kommende fængselsbetjente.

Den 1. oktober 2018 startede årets sidste hold af fængselsbetjentelever på kriminalforsorgens treårige uddannelse. Justitsministeren var med til velkomsten.

En høj summen af snak og latter bredte sig i auditoriet på Kriminalforsorgens uddannelsescenter i Birkerød (UCB), hvor 25 nye fængselsbetjentelever sad klar til at blive budt velkommen til deres nye arbejde i kriminalforsorgen. Men pludselig blev der helt stille, da justitsminister Søren Pape Poulsen trådte ind i auditoriet.

Normalt plejer det at være direktør for kriminalforsorgen Thorkild Fogde og uddannelseschef Anne Bunimowicz, der tager i mod det nye kuld af fængselsbetjente, men denne gang var der en ekstra gæst, da justitsminister Søren Pape Poulsen havde slået vejen forbi for at byde de nye elever velkommen.

”Tak, fordi jeg måtte komme. Jeg er glad for at kunne være her i dag og møde fremtidens fængselsbetjente,” sagde justitsministeren til de nye elever såvel som til de gamle, der også var til stede til dagens begivenhed.

En vigtig samfundsopgave
I sin tale til de nye fængselsbetjentelever lagde justitsministeren især vægt på vigtigheden af den samfundsopgave, fængselsbetjentene løfter.

”Jeg er meget taknemlig for den opgave, der bliver løst. I er med til at skabe sikkerhed og tryghed i samfundet. Straf er et vigtigt redskab til at sikre tryghed og retsfølelse, især for ofrene,” sagde Søren Pape Poulsen og fortsatte:

”Jeg sætter pris på, at kriminalforsorgen tjener samfundet, fællesskabet og retssamfundet. Og det er kun de bedste, der bliver optaget på uddannelsen. I er dem, der er kommet igennem nåleøjet,” sagde Søren Pape Poulsen til de 25 nye fængselsbetjente.

Uddannelseschef Anne Bunimowicz viser justitsministeren rundt på kriminalforsorgens uddannelsescenter.

Skærpet fokus på sikkerhed
Den stigende vold mod fængselsbetjente var også et af punkterne i talen.

”Jeg vil ikke acceptere vold mod fængselsbetjente; derfor ser vi også på, hvordan vi kan forbedre sikkerheden og trygheden,” sagde Søren Pape Poulsen. Her kom han blandt andet ind på de to nye forstærkningshold, hvor erfarne betjente bliver sendt ud med kort varsel til fængselsafdelinger for at aflaste personale og bidrage til tryghed.

Justitsministeren nævnte også regeringens bandepakkepakke III, som skal dæmme op for rocker- og bandekriminaliteten og være med til at skærpe sikkerheden. Herefter kom han ind på, at der i den nye finanslov er lagt op til, at færre voldforbrydere skal afsone deres straf med samfundstjeneste.

”Jeg vil ikke acceptere, at en mand, der har slået en kvinde i ansigtet med to knytnæveslag, kun får samfundstjeneste. Han skal straffes med ubetinget fængsel,” sagde Søren Pape Poulsen.

Vil komme igen
Efter justitsministerens tale fik fængselsbetjenteleverne en introduktion til deres nye uddannelse, mens justitsministeren fik en rundvisning på uddannelsescenteret af Anne Bunimowicz. Her mødte han blandt andet nogle fængselsbetjentelever, der var i gang med at øve sig i konflikthåndtering.