Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Indsatte i fængsler skal producere værnemidler

Indsatte i fængsler skal producere værnemidler

Apr 07, 2020

Regionerne mangler værnemidler, og producenterne har svært ved at følge med. Nu har kriminalforsorgen indgået samarbejde med en virksomhed om produktion af visirer i fængslerne.

Regionerne mangler værnemidler, og producenterne har svært ved at følge med. Nu har kriminalforsorgen indgået samarbejde med en virksomhed om produktion af visirer i fængslerne.

Da COVID-19 epidemien for alvor ramte Danmark, blev fængsler og arrester ligesom resten af samfundet sat på nødblus. Produktionen i fængslerne blev stort set lukket ned med undtagelse af køkkendrift og landbrug. Men i sidste uge blev kriminalforsorgen kontaktet af en privat virksomhed, der havde sagt ja til at producere værnemidler bl.a. til Danske Regioner. Virksomheden manglede hænder til at imødekomme den store efterspørgsel på værnemidler og efterspurgte derfor et samarbejde med kriminalforsorgen, hvor fængslerne kunne hjælpe med at producere visirer. Og derfra gik det stærkt med at få rammerne på plads.

”I kriminalforsorgen er vi rigtig glade for at kunne bidrage til, at sundhedssektoren har adgang til de værnemidler, de har brug for under COVID-19 epidemien. Samtidig giver det rigtig god mening, at de indsatte kan være med til at hjælpe med at løse en vigtig samfundsopgave,” siger chef for Koncern Resocialisering Tina Engelbrecht Ising.

Samfundssindet trives i kriminalforsorgen
Produktionen af værnemidler stiller særlige krav til hygiejnen, og derfor kan opgaven varetages uden risiko for smittespredning i fængslerne. Produktion af visirer er allerede nu startet op i det første fængsel, og flere fængsler og arrester vil blive inddraget i produktionen i den kommende tid, i takt med at virksomheden er klar til at udvide produktionen.

”I en tid som denne er det vigtigt, at vi er klar til at tænke nyt. Og man må sige, at det har medarbejderne på tværs af kriminalforsorgen har bevist, at de er. De har ydet en stor indsats for at få produktionen af visirer hurtigt i gang. Det viser for mig, at samfundssindet trives i bedste velgående også inde bag murerne i kriminalforsorgen,” siger områdedirektør Anne Marie Heckscher.

Anne Marie Heckscher mener også, at mange indsatte vil opleve opgaven som meningsfuld i en tid, hvor dagligdagen i fængslet er brudt op, og mange føler en vis magtesløshed over for den situation, de befinder sig i.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail