Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Fremvisning af coronapas skal minimere smitte-spredningen i landets fængsler og arrester

Fremvisning af coronapas skal minimere smitte-spredningen i landets fængsler og arrester

Nov 11, 2021

Fra den 12. november 2021 indfører kriminalforsorgen coronapas for besøgende i fængsler og arrester.

Regeringen har besluttet igen at kategorisere covid-19 som en samfundskritisk sygdom. Beslutningen træder i kraft den 11. november 2021 og indebærer for kriminalforsorgen, at vi den 12. november 2021 kl. 06.00 indfører krav om fremvisning af coronapas for alle besøgende i alle landets fængsler og arrester. Kravet er et led i indsatsen for at begrænse risikoen for smittespredning af covid-19 i samfundet, herunder i kriminalforsorgens institutioner.

Fremvisning af coronapas kommer til at gælde for alle besøgende i landets fængsler og arrester med følgende undtagelser:

  • Børn under 15 år.
  • Personer, der kan dokumentere, at de er undtaget fra at få foretaget en covid-19-test.
  • Værger, advokater eller andre personlige repræsentanter for indsatte i fængsler og arresthuse.
  • Personer, hvor kriminalforsorgen i øvrigt vurderer, at der er ganske særlige grunde til at undtage den pågældende fra krav om coronapas.
  • Politiske meningstilkendegivelser, hvilket navnlig sigter til afholdelse af politiske debatter, møder og valghandlinger.

– Vi ved, at fængsler og arrester er særligt sårbare over for smittespredning af covid-19. Det kan have alvorlige konsekvenser både for de indsatte, for sikkerheden i vores institutioner og for vores personale, hvis vi ikke har styr på smitten inden for murene. Vores fokus er derfor lige nu at minimere risikoen for smitte, så vi kan skabe en så sikker og tryg hverdag for både indsatte og ansatte i vores institutioner,” siger Jesper Hagen, chef for koncern sikkerhed i kriminalforsorgen.

Læs mere om kriminalforsorgens håndtering af covid-19 her.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail