Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > , , > Forskere undersøger fravær i kriminalforsorgen

Forskere undersøger fravær i kriminalforsorgen

Nov 06, 2019

Hyppigt og kortvarigt sygefravær undersøges i nyt forskningsprojekt. Det skal give viden om sammenhængen mellem sygefravær, arbejdsmiljø og trivsel i kriminalforsorgen.

Hyppigt og kortvarigt sygefravær undersøges i nyt forskningsprojekt. Det skal give viden om sammenhængen mellem sygefravær, arbejdsmiljø og trivsel i kriminalforsorgen.

Kriminalforsorgen har valgt at indgå i et samarbejde med forskere fra Arbejdsmedicin i Herning samt Aarhus og Aalborg universitet, der skal se på, om og hvordan kortvarigt sygefravær hænger sammen med ledelse, arbejdsmiljø, trivsel og organisatoriske strukturer. Projektet undersøger også betydningen af arbejdspladsens kultur og forholdet til kolleger. Endelig ser forskerne på, hvordan det hyppige og kortvarige sygefravær håndteres af lederne i organisationen.

”Hyppigt tilbagevende fravær kan være et tegn på, at en medarbejder ikke trives. Samtidig er den type fravær belastende for driften og for kollegerne, der skal dække ind for kollegaens fravær. Forskningsprojektet kan hjælpe os med at blive skarpere på, hvad vi som organisation kan gøre for at håndtere den type fravær. De personaleansvarlige ledere får også en række konkrete værktøjer, så de kan blive bedre til at håndtere og forebygge kortvarigt og hyppigt sygefravær i hverdagen,” siger centerdirektør i Center for HR og Uddannelse i kriminalforsorgen Lene Linnea Vejrum.

De faglige organisationer bakker op
Alle de faglige organisationer bakker op om forskningsprojektet. Anita Rönneling, der er fællestillidsrepræsentant for akademikerne i kriminalforsorgen, siger:

”Jeg synes, det er meget positivt, at man nu afdækker, hvordan trivsel og sygefravær hænger sammen. Særligt det, at sygefraværet bliver belyst i et organisatorisk frem for et individuelt perspektiv, ser jeg som lovende. Som tillidsrepræsentant taler jeg jo ind i mellem med kolleger, der af forskellige grunde ikke trives, og de har dage, hvor de har det så skidt, at de har svært ved at møde ind. Det at få grundig og kvalificeret viden om den type sygefravær – og ikke mindst nogle redskaber til at forebygge og håndtere det – tror jeg er et vigtigt tiltag, hvis ledelsen skal kunne nedbringe sygefraværet.”

Fængselsforbundet hilser også projektet velkomment: ” Det er rigtig fint, at man nu får undersøgt årsagerne til, at hyppigt tilbagevendende fravær opstår blandt kriminalforsorgens medarbejdere. Vi ser det som en stor styrke ved projektet, at det ikke er kriminalforsorgen, der undersøger sig selv i den her sammenhæng, men at det er uvildige forskere, der ser på vores sygefravær,” siger forbundssekretær i Fængselsforbundet Mette Nielsen.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail