Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Første indsatte med COVID-19 konstateret

Første indsatte med COVID-19 konstateret

Mar 28, 2020

En indsat er nu blevet testet positiv for COVID-19. Det er det første konstaterede tilfælde i kriminalforsorgens institutioner.

En indsat er nu blevet testet positiv for COVID-19. Det er det første konstaterede tilfælde i kriminalforsorgens institutioner.

Som led i sundhedsmyndighedernes beslutning om i højere grad at teste flere for COVID-19, er kriminalforsorgen begyndt at teste visse indsatte i fængsler og arrester, der udviser tegn på COVID-19-smitte. En af de indsatte er som den første nu blevet testet positiv.

“Kriminalforsorgen kan oplyse, at der er en indsat, som er testet positiv for COVID-19. Det er det første konstaterede tilfælde i kriminalforsorgens institutioner. Den pågældende indsatte har været i karantæne siden indsættelsen og har derfor ikke haft fællesskab med andre indsatte, ligesom personalet har håndteret pågældende efter de gældende retningslinjer, som følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger,” oplyser sikkerhedschef i kriminalforsorgen, Lars Rau Brysting.

Kriminalforsorgen arbejder med et forsigtighedsprincip, hvor selv mindre smitteindikationer kan medføre, at indsatte udelukkes fra fælleskab for at begrænse risici for smittespredning. Indsatte, der udviser tegn på smitte med COVID-19, udelukkes straks fra fællesskab, ligesom al personkontakt og adgang til fællesfaciliteter begrænses.

Kriminalforsorgen har derudover iværksat en række initiativer for at begrænse risikoen for smittespredning ind i fængsler og arrester. Det betyder bl.a. at der ikke indsættes nye dømte, der kommer fra fri fod, at de indsatte ikke længere kan få besøg af pårørende, og at de kun under ganske særlige omstændigheder kan komme på udgang. Derudover er en række aktiviteter sat i stå for at begrænse færden ind og ud af fængsler og arrester.


PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail