Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Første arbejdsdag for eleverne og direktøren

Første arbejdsdag for eleverne og direktøren

Apr 03, 2017

Mandag var første arbejdsdag for 34 nye fængselsbetjentelever. Det var også første arbejdsdag for Thorkild Fogde, så han kunne byde velkommen til både dem og sig selv.

Mandag var første arbejdsdag for 34 nye fængselsbetjentelever. Det var også første arbejdsdag for Thorkild Fogde, så han kunne byde velkommen til både dem og sig selv.

Salen på Kriminalforsorgens uddannelsescenter UCB var fyldt med 78 smilende og forventningsfulde fængselsbetjentelever. 34 af dem var der for første gang, mens resten var tilbage efter første og andet praktikforløb ude i institutionerne.

De blev budt velkommen af uddannelseschef Anne Bunimowicz og Thorkild Fogde, der også selv havde første arbejdsdag som direktør for Kriminalforsorgen.

Toppen af isbjerget
Allerede nu har Thorkild Fogde nogle klare forventninger til fængselsbetjentene. Og en del af de forventninger ligger i at forstå det ansvar, der ligger i at bære uniformen. Det er Kriminalforsorgens ansigt udadtil.

Han ved alt for godt fra sin tid i politiet, at der kun skal en dårlig historie til at ødelægge mange års arbejde.

”Omverdenen ser kun toppen af isbjerget, når de hører om Kriminalforsorgen. Derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvad der stikker op. Toppen er det, som jeres familie, venner, bekendte og som medierne og omverdenen ser. Derfor forpligter det at bære uniformen,” sagde han.

Verdens bedste Kriminalforsorg
Thorkild understregede, at de dårlige historier jo kun udgør en meget lille del af alt det arbejde, der bliver lavet hver dag. Det hører offentligheden bare ikke så meget om.

”Vi hører om det i ledelsen og værdsætter det på de indre linjer. Men offentlighedens billede af Kriminalforsorgen er vold, trusler og højt sygefravær. Derfor prioriterer jeg, at vi skal række ud til offentligheden og sige, at vi driver en moderne, effektiv Kriminalforsorg. Faktisk verdens bedste. Vi skal fortælle de positive historier fra vores hverdag, så de ikke tænker, at I bare låser de indsatte ind og ud, så de kan komme på toilettet,” sagde han til de nye elever.

Nu er det op til uddannelsescentrets ledelse, uddannelseskonsulenter, kantinemedarbejdere og alle de andre at sikre, at eleverne bliver klædt godt på til at komme ud i institutionerne og gøre et godt stykke arbejde.

Thorkild gav eleverne denne opfordring:

”Bevar glæden ved at arbejde, bevar motivationen og stoltheden over det, I laver. I kommer til at gøre et vigtigt stykke arbejde for en vigtig samfundsbærende institution i vores land. Velkommen til.”

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail