Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Fernisering på Storstrøm Fængsel

Fernisering på Storstrøm Fængsel

Sep 15, 2017

Onsdag var der fernisering på Storstrøm Fængsel, hvor flere kunstværker blev præsenteret.

Fem bronzeskulpturer af kunstneren Claus Carstensen ved Storstrøm Fængsel. Foto: Anders Sune Berg. Fem bronzeskulpturer af kunstneren Claus Carstensen ved Storstrøm Fængsel. Foto: Anders Sune Berg.

På en regnfuld dag i det nye fængsel på Falster blev både inden –og udendørs kunstværker præsenteret. Omkring 100 mennesker var mødt op til ferniseringen.

Chef for Koncern Anlæg Erik Bang stod for at lede de fremmødte rundt på fængslet til de forskellige kunstværker. Til trods for udfordringer med vind og vejr samt et tæppe der ikke rigtigt ville gå ned for et maleri, forløb ferniseringen fornemt.

Herunder følger en håndfuld billeder fra dagen:

John Kørner præsenterer sit vægmaleri ‘Panorama’, der pryder den ene væg i fængslets gymnastiksal. Inspirationen har John Kørner fået fra to film: ‘A Clockwork Orange’ og ‘Funny Games’.

Efter en smule besvær med at få trukket tæppet fra blev John Kørners kunstværk præsenteret. Vægmaleriet fylder 270 m2.

Kunstneren Claus Carstensen præsenterer de bronzeskulpturer, han har stået bag. Flere mennesker på en plads bliver i mange lande betegnet som fredeligt. I totalitære stater bliver det anset som et anløb, og den dobbelthed prøvede kunstneren at illustrere.

De fem bronzeskulpturer er 1:1 modeller af fem af Claus Carstensens kunstnervenner.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail