Gå til indhold
Kriminalforsorgen > Om kriminalforsorgen > Nyt og presse > Nyheder > Fængselsspil på Søbysøgård skaber glæde

Fængselsspil på Søbysøgård skaber glæde

Okt 16, 2017

Indsatte, deres børn og studerende fra SDU har udviklet Fængselsspillet. Det skal hjælpe med til at gøre snakken om det, at mor og far er i fængsel, nemmere.

Der er indtil videre denne ene udgave af Fængselsspillet. Planen er, at der skal laves en udgave til alle institutioner. Der er indtil videre denne ene udgave af Fængselsspillet. Planen er, at der skal laves en udgave til alle institutioner.

”Det er sgu dig, Jenny!”, udbryder Jesper, der er indsat på Søbysøgård Fængsel, med et stort smil.

Scenen er den lukkede afdeling på Søbysøgård Fængsel, hvor Jenny er fængselsbetjent. Sammen med indsatte, deres børn og studerende fra SDU har fængslet udviklet ’Fængselsspillet’. Spillet er bygget op som Matador, og det tager udgangspunkt i, at de indsatte sammen med deres børn skal sætte ord på, hvad de hver især tænker om det at mor eller far er i fængsel.

Spillet blev udviklet sidste år og er blevet taget godt imod fra indsatte og deres børn. Jesper har haft stor glæde af at spille det med sin snart 12-årige søn.

”Min søn er god til det, og han er ikke bange for at snakke om, hvad det vil sige, at jeg, hans far, er i fængsel. Jeg tror, spillet har hjulpet,” siger han.

I spillet vælger hver enkelt deltager, om de vil være rocker, småkriminel, fra Østblokken, fra ghettoen, svindler eller personale. Sidstnævnte er i lav kurs, da ingen af de indsatte gider være dem.I løbet af spillet lander deltagerne på felter, hvor der skal trækkes spørgsmålskort. Disse lægger op til at den enkelte deltager skal åbne op for sig selv og fortælle om noget, der kan være pinligt eller på anden vis grænseoverskridende.

Udvikler relation mellem ind og ansatte
Undervejs i spillet kører det ikke for Jesper. Man skal slå en sekser for at komme rigtigt med i spillet, og det volder Jesper problemer. Det medfører lidt drilleri fra Jenny. For er man ikke med i spillet, får man ingen penge.

Den lukkede afdeling på Søbysøgård Fængsel er den mindste lukkede afdeling i Danmark, og det er ifølge Jesper med til, at de indsatte knytter et tættere bånd til de ansatte. Det har skabt mulighed for, at Fængselsspillet kunne blive til virkelighed. Jesper har tidligere været indsat på Nyborg Fængsel og kan godt mærke en forskel på de to steder.

”Jeg synes, at det fungerer godt her. Jeg er selv af den lidt ældre generation, og det er rart at være et sted, hvor der er lidt færre indsatte og ikke så meget gang i den på gangene,” siger han.

De forskellige karakterer i spillet er fiktive men inspireret af personer fra den virkelige verden. Blandt andet er der to svindlere, der hedder Kurt og H.C Stein. Og så er der en kvinde, der er crossfit træner, og som stiller store krav til de indsatte i sin træning. Jesper er ikke et sekund i tvivl om, at det er Jenny.

Fængselsspillet er ved at være helt færdigudviklet, efter de har spillet en demo-version på Søbysøgård Fængsel. Det er meningen, der skal en udgave ud til alle institutioner.

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail