Gå til indhold

’En verden indenfor’

Okt 02, 2019

I podcastserien ’En verden indenfor’ fortæller Lasse, Thomas og Cathrine ærligt og nuanceret om jobbet som fængselsbetjent. Mange har allerede lyttet med, og serien er nu downloadet omkring 14.000 gange.

I podcastserien ’En verden indenfor’ fortæller Lasse, Thomas og Cathrine ærligt og nuanceret om jobbet som fængselsbetjent. Mange har allerede lyttet med, og serien er nu downloadet omkring 14.000 gange.

”Jeg tager en uniform på, når jeg går på arbejde, men jeg tager ikke en maske på,” fortæller Lasse, der er fængselsbetjent i Kragskovhede Fængsel, i podcastserien En verden indenfor. Lasse mener, at jobbet som fængselsbetjent er en verden, som få udenforstående har et indblik i, men som rigtig mange har en holdning til.

I podcastserien En verden indenfor, som er produceret af kriminalforsorgen, giver tre fængselsbetjente et unikt, ærligt og nuanceret indblik i, hvordan det er at arbejde som fængselsbetjent i en arrest, et lukket og et åbent fængsel. Serien skal give potentielle ansøgere til betjentuddannelsen mulighed for at få et mere dybdegående indblik i jobbet som fængselsbetjent, inden de søger ind.

”Livet i fængslerne er en lukket verden for de fleste, men det har altid haft en stor fascinationskraft. Mange har et billede af, hvordan fængselslivet er – ofte inspireret af amerikanske film og serier. Vi ønsker at give et nuanceret billede af jobbet som fængselsbetjent. Et job, hvor man kan gøre en forskel for mennesker og samfund,” fortæller uddannelseschef i kriminalforsorgen Anne Bunimowicz.

”Rekruttering af fængselsbetjente står øverst på dagsordenen i kriminalforsorgen. Derfor sætter vi ind med mange forskellige rekrutteringstiltag. Senest har vi udviklet podcastserien En verden indenfor, som vi håber kan være med til at øge bunken af kvalificerede ansøgere til fængselsbetjentuddannelsen, fordi ansøgerne med serien kan få en bedre fornemmelse af, hvad de søger ind til. Derfor er jeg selvfølgelig også rigtig glad for, at serien allerede nu har haft omkring 14.000 downloads og ligget i top 10 over danske podcasts på iTunes i flere dage,” siger Anne Bunimowicz.

En verden indenfor kan høres på https://blivfaengselsbetjent.dk/podcast/eller på radioplay.dk

PRESSEVAGT

presse@krfo.dk
7255 4141
+45 7255 4141

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyheder på mail